Tudorel Toader: De multe ori am aflat din presă despre problemele privind justiția

Data actualizării: Data publicării:
tudorel toader microfoane tv - inquam ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„De multe ori, eu - să nu vă supărați, că știți ce spun - de multe ori am aflat probleme privind justiția de la dvs. (jurnaliști - n.r.), înainte de a le afla eu. Ce-mi cereți acuma este să repet ceea ce cu siguranță dvs. știți, iar eu nu-mi propun să fac polemici”. Această a fost declarația, interesantă, de altfel, a ministrului în exercițiu al justiției, Tudorel Toader, care a fost întrebat joi dimineața de jurnaliști care ar fi motivele pentru remanierea sa.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis miercuri seară la Cotroceni propunerea de revocare a lui Toader şi demisiile lui Plumb şi Intotero, precum şi propunerile de înlocuitori. Decizia schimbării lui Tudorel Toader a fost luată într-o ședință a CEx PSD, organismul de conducere al partidului, care i-a retras sprijinul politic, în timp ce Rovana Plumb și Natalia Intotero, care candidează la alegerile europarlamentare 2019, și-au dat demisiile. Pentru funcția de ministru al justiției a fost propus Eugen Nicolicea.

„Eu am fost doi ani și două luni ministru al justiției. Spunea cineva că aș fi undeva peste media duratei mandatului (la Ministerul Justiției - n.r.). Prin urmare, eu cred că mi-am îndeplinit obligațiile. Sigur, niciodată nu poți să mulțumești pe toată lumea. Plec mulțumit de experiența pe care am dobândit-o. Dar sigur, n-am venit la minister ca să dobândesc experiență, am venit la minister să pun în aplicare experiența pe care o am, în principal experiența de fost judecător constituțional. A fost o echipă frumoasă, am făcut parte din trei guverne, eu am avut continuitate și repet: categoric, nu poți mulțumi pe toată lumea”, a declarat Tudorel Toader.

„Când nu voi putea să mai îndeplinesc misiunea ministrului justiției (de a fi în slujba statului de drept) în parametri constituționali, sigur, atunci voi pleca, ceea ce se va întâmpla zilele următoare”, a adăugat Tudorel Toader făcând referire la o declarație făcută la începutul anului într-un interviu, pe care a spus că și-o menține.

Întrebat dacă s-au făcut presiuni asupra sa pentru a semna anumite acte normative, Tudorel Toader a evitat să dea un răspuns.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri