Live

Klaus Iohannis, șah la PSD: Nu voi fi de acord să continue acest circ al remanierii; M-am săturat de penali

Data actualizării: Data publicării:
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri seara că nu a terminat încă de analizat propunerile de miniștri pentru Transporturi și Dezvoltare Regională, dar a subliniat că PSD nu este capabil să genereze un guvern performant, iar aceste remanieri sunt „de ochii lumii”, pentru a da impresia că se fac schimbări și pentru a da senzația de preocupare. A fost doar unul dintr-o serie de atacuri susținute din partea șefului statului al cărui tir s-a îndreptat către PSD.

„Nu voi fi de acord să continue acest circ”, a declarat șeful statului.

 Despre blocajul care s-ar crea pentru că demisiile miniştrilor devin efective după 15 zile, preşedintele a replicat: „Soluţia este la PSD, n-au decât să vină cu oameni performanţi”.

„Acest PSD cu Liviu Dragnea la conducere nu este capabil să genereze un guvern performant”, a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat din nou când va spune ce decizie ia, Klaus Iohannis a repetat: „Nu am finalizat analiza”.

Klaus Iohannis a mai spus că actuala guvernare este „foarte, foarte, foarte proastă”.

Așadar, PSD este ţinut în şah, în continuare, de preşedinte. Klaus Iohannis spune că nu a finalizat încă analiza în privinţa numelor propuse de Viorica Dăncilă pentru ministerele Transporturilor şi Dezvoltării. Asta, deşi social-democraţii aşteptau o decizie după ziua de 1 decembrie. În replică, PSD ameninţă că va depune o sesizare la CCR împotriva preşedintelui, pe care îl acuză că blochează activitatea Guvernului. Ministrul Justiţiei a anunţat deja că a finalizat sesizarea, însă premierul decide dacă o va depune la Curtea Constituţională sau nu.

Citiți și: Viorica Dăncilă îl ameninţă pe Iohannis cu CCR: "Mai aşteptăm câteva zile"

Decizia preşedintelui de a întârzia numirea a lăsat-o pe Lia Olguţa Vasilescu fără portofoliu. A fost propusă iniţial pentru Transporturi, dar preşedintele Klaus Iohannis a refuzat-o. Acum aşteaptă răspunsul pentru Dezvoltare.

În cei doi ani de guvernare PSD-ALDE, preşedintele a numit peste 70 de miniştri propuși de coaliția care a câștigat alegerile.

Citiți și:

Klaus Iohannis: M-am săturat de atâția penali și infractori în vârful politicii

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, cu ocazia lansării în dezbatere publică a proiectului „România educată”, că s-a săturat de atâţia penali şi infractori în vârful politicii româneşti. „Dacă vrem altceva, trebuie să acţionăm”, a mai spus președintele.

OUG pe amnistie și grațiere. Răspunsul lui Iohannis după propunerea USR de a merge la toate ședintele de guvern

Președintele Klaus Iohannis nu a exclus posibilitatea de a da curs ideii USR de a merge la toate ședințele de guvern până la sfârșitul anului pentru a se asigura că nu va fi dată o ordonanță de urgență pentru amnistie și grațiere. 

Klaus Iohannis: Încercarea opoziției de a-l da jos pe Dragnea merită reluată

Preşedintele Klaus Iohannis a răspuns, miercuri seara, acuzaţiilor lui Liviu Dragnea că ar fi la originea planului opoziţiei de revocare a sa de la conducerea Camerei, spunând că nu a avut timp de aşa ceva, dar a completat că încercarea merită reluată şi şi-a exprimat speranţa că opoziția va reuși.

Revocarea lui Liviu Dragnea. Opoziția a testat majoritatea PSD-ALDE

A fost scandal miercuri în Camera Deputaților. Liberalii au încercat să îl revoce din funcție pe președintele Liviu Dragnea și pe vicepreședintele Florin Iordache, un demers care s-a vrut mai degrabă o testare a majorității PSD-ALDE în eventualitatea unei moțiuni de cenzură.

PNL a cerut introducerea pe ordinea de zi a proiectelor de revocare din funcție a lui Liviu Dragnea și Florin Iordache. Acesta din urmă a refuzat să supună la vot propunerile, susținând că nu sunt regulamentare. Opoziția susține că cei doi nu mai sunt la șefia Camerei Deputaților și a invocat o hotărâre a CCR, care spune că plenul Parlamentului este suveran, dar și precedentul Roberta Anastase din 2012. „Curtea Constituţională a încercat să stabilească anumite reguli, dar de fiecare dată Camerele au procedat altfel. Privind în urmă, întâmplarea de azi ar putea fi valabilă”, a declarat la Digi24 Augustin Zegrean, fost preşedinte al Curţii Constituţionale.

Scandalul privind revocarea lui Dragnea. Zegrean: Privind în urmă, întâmplarea de azi ar putea fi valabilă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect” VIDEO

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Traian Băsescu, despre candidatura lui Iohannis la NATO: „Nu are nicio șansă”

Ciolacu, despre şansele lui Iohannis la şefia NATO: Atuul preşedintelui este faptul că nimeni nu este împotriva domniei sale

Ciolacu, întrebat dacă Iohannis l-a recomandat pe Cîrstoiu candidat la Primăria Capitalei: „Nu, Doamne ferește!”

Burduja a aflat că va fi candidatul PNL la Primăria Capitalei când era în Coreea de Sud: M-a sunat domnul Ciucă la 6:50 dimineața

Partenerii noștri