Live

Unul dintre medicii chinezi care s-au închis la culoare a murit, după patru luni la terapie intensivă

Data actualizării: Data publicării:
Yi Fan și Hu Weifeng

Hu Weifeng, urolog la Spitalul Central din Wuhan și printre primii medici din China care au diagnosticat și tratat COVID-19, a murit marți dimineață la vârsta de 43 de ani, relatează BBC. Yi Fan s-a vindecat și a fost externat.

Cazul medicilor Hu Weifeng și Yi Fan a făcut înconjurul lumii în aprilie, după ce pielea lor a căpătat o nuanță închisă, un efect secundar al tratamentului primit împotriva coronavirusului.

Doctorul Hu Weifeng a fost printre primii care au diagnosticat și tratat noul coronavirus care provoacă boala COVID-19. În ultimele patru luni, medicul a fost tratat la terapie intensivă, iar imaginile îl arătau făcând dializă și respirând printr-o traheostomie.

Foto: thePaper.cn

În luna mai, el a avut o perioadă în care se simțea destul de bine încât să fie externat, însă situația lui s-a înrăutățit la loc.

Cu o lună înainte, imaginile cu el și medicul Yi Fan s-au distribit masiv pe rețelele sociale, după ce pielea lor s-a înnegrit. 

El a colaborat cu medicul Li Wenliang, decedat în luna februarie. Acesta din urmă avertizase încă din decembrie 2019 despre pericolul acestui nou virus. A fost unul dintre medicii luați în colimator de poliția chineză pentru că a încercat să dezvăluie existența virusului la puțin timp de la apariția sa. 

Hu Weifeng este al șaselea medic de la Spitalul Central din Wuhan care a pierdut lupta cu COVID-19. Potrivit raportărilor oficiale, peste 230 de cadre medicale de la acest spital s-au infectat cu coronavirus.

(Editor: George Costiță)

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O tornadă a făcut ravagii în China. Cel puțin 5 oameni au murit, iar alți 33 au fost răniți

SUA și China vor coopera pentru protejarea urșilor panda

Xi își reorganizează armata. Liderul de la Beijing vrea mai mult control și strategii pentru „războiul inteligent” modern (CNN)

China „va încerca să influențeze alegerile din SUA”. Blinken: „Avem dovezi”

Partenerii noștri