Live

Brexit. CTP, avertisment pentru români: O să li se întâmple ce s-a întâmplat la Ditrău

Data actualizării: Data publicării:
Companiile britanice caută 50.000 de specialiști pentru a evita haosul vamal. Foto: Guliver/GettyImages

Cristian Tudor Popescu spune că Brexitul nu este altceva decât o „mare escrocherie” care, prezice gazetarul, va ajunge la eșec, pentru că nu va aduce bunăstarea promisă. Iar atunci țapi ispășitori vor fi găsiți românii din Regat și ceilalți imigranți, cărora o să li se întâmple ce se întâmplă azi la Ditrău.

„Românii ar trebui să se gândească la legătura dintre Ditrău, ce se întâmplă acolo și Brexit.  Ce zic eu, fac o predicție, că se va întâmpla în urma Brexitului - mă refer, firește, la românii din Anglia, pentru că asta interesează. Acest Brexit este o gigantică escrocherie. Aici este vorba de bani, la fel ca mărirea pensiilor cu 40 la sută de către PSD de unde nu erau bani. O gigantică escrocherie în care s-a promis fiecărui cetățean englez care a votat „Leave”, să părăsească Uniunea Europeană, o pălărie de bani. Exact așa. Asta a fost promisiunea: domnule, dacă nu le mai dăm ălora la Bruxelles banii ăia mulți din care se ghiftuiesc parlamentarii europeni și toți ăia de-acolo din organismele europene, o să avem, vă dăm bani cu lopata, vouă, cetățenilor. O să fie un sistem de sănătate mai bun, totul o să crească, crește nivelul de trai îndată ce ieșim. Ei, și într-un timp nu foarte lung, se va vedea că nu-i așa. Escrocheria o să se arate în toată splendoarea ei”, a explicat CTP.

„Și atunci, ce  o să se-ntâmple? O să se întâmple ce s-a întâmplat la Ditrău”, spune gazetarul.

„Acum, se spune: românii n-o să aibă nicio problemă în următorul an, rămân cu același statut. Dar după aceea? După aceea? Când o să înceapă să se împută brânza englezească, aia promisă de alde Farage & comp.? Și, firește, Boris Johnson, care e acum în putere. Ce-o să facă guvernul atunci?” - a întrebat gazetarul.

„Păi, o să se năpustească asupra imigranților, asta o să facă. Pentru că atunci când o să se vadă clar că nu au venit câinii cu covrigi în coadă la Londra, după ce n-a mai fost în Europa, atunci trebuie găsiți vinovați, trebuie găsite niște justificări: de ce n-avem, domnule, câte o pălărie de bani pentru fiecare, că așa ne-au spus! Din cauza lor, din cauza românilor, din cauza srilankezilor, din cauza unora cu turbane, din cauza ălora cu pielea mai închisă, de-aia n-aveți! Pentru că și asta a fost o componentă importantă. S-a spus: o să vină toți, o să vină 70 de milioane de sirieni în Anglia! 70 de milioane!” - a arătat CTP.

„Există și acolo imbecili, în Anglia, mulți, cu toate că e o țară cu cei 700 de ani de acasă, ba chiar mai mulți, totuși există. Există cei care au crezut lucrul ăsta. Și atunci, asta cred eu că se va întâmpla: ce s-a întâmplat la Ditrău. Țapul ispășitor pentru eșecul Cornului „Abudenței” - cum zicea Ceaușescu, „abudenței” și „Vienam”, că nu putea să zică două consoane una după alta, cum zic acum pe la televizoare „ajunt”, director-ajunt. Cornul Abundenței nu se arată. Și atunci, se găsesc vinovații, cu niște motivări la fel de absurde și de inumane și de cretine ca ale celor pe care i-am văzut la Ditrău”, a punctat în concluzie Cristian Tudor Popescu.

Citiți și:  CTP, despre cazul „liftiera de la Ministerul Muncii”: Ce spectacol am putut să văd! Rar!

CTP: Dragnea este Contele de Monte-Cristoiu. Cum explică gazetarul declarația fostului lider PSD că „Prețul era România”

CTP, despre reformarea PSD: A fost, este și va fi un partid comunistoid, dictatorial. Nu poate să funcționeze altfel

Editor: Luana Păvălucă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Sunak nu vrea ca tinerii să poată locui în Marea Britanie fără permis de ședere ca înainte de Brexit și respinge propunerea CE

Tinerii sub 30 de ani ar putea locui în Marea Britanie fără permis de ședere, la fel ca înainte de Brexit

Orban spune că Ucraina e un „protectorat” al Occidentului și că ar trebui să negocieze pacea cu Rusia: „Nu poate câștiga, e realitatea”

PE va vota pactul UE privind migrația. Statele vor trebui să primească solicitanți de azil sau să ajute țările aflate sub presiune

Partenerii noștri