Live

La volan. 11 modele istorice Ducati

Data actualizării: Data publicării:

Echipa La Volan a onorat invitația Academiei Române de la Roma de a participat la expoziția „Artă mecanică la spectacol – 95 de ani de motociclism românesc în dialog cu Ducati Bande Rosse”.

Tibi Troia a făcut cunoștință cu cele 11 motociclete din colecție, create de Ducati de-a lungul a 70 de ani de istorie. Printre ele se află un model unicat, creat pentru un milionar excentric, precum și unul fabricat în anul 2002 ca și omagiu adus momentului în care Italia a trecut la moneda europeană.

Tibi Troia: În 1949 Ducati produce prima motocicletă cap-coadă. Este vorba despre modelul de 60cm3, iar anul următor, de la acest prim vehicul militar, apare și prima variantă cu pretenții sportive, modelul 60 sport. A fost nevoie de 10 ani pentru ca prima motocicletă sportivă să apară, modelul T85, turismo 85. Pentru vremea aceea era un model sportiv, dar nu pentru competiții. Pentru competiții a mai fost nevoie de ceva timp.

Facem o săritură în timp, până în anul 2002, când Italia a aderat la Uniunea Europeană. În cinstea acestui eveniment, pe jugul acestei motociclete a fost încastrată o monedă de 100 de lire.

Noul Porsche Macan a primit recent un facelift. Cel mai mic model din gamă este chinuit de Bogdan pe drumurile înzăpezite din România. Vedeți rezultatele sâmbătă, la 11:30, în emisiunea La Volan.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Bogdan Mirică (La Volan): „E clar că vom avea din ce în ce mai multe mașini, însă este important să fie cât mai puțin poluante”

Bogdan Mirică (La Volan): „Sunt foarte atent la detalii și foarte critic. Nu cred că s-a inventat încă mașina perfectă”

Simona, Bogdan și Tibi înfruntă „atacul” japonezilor, în emisiunea „La Volan”

SUV-urile iubite de români

Partenerii noștri