Sari la conținut

24 într-o oră - 10 decembrie 2014

10 decembrie 2014. Patronul Euroconstruct, Dan Besciu, şi un partener de afaceri al acestuia, austriacul Josep Horneger, au fost reţinuţi în dosarul "Regilor asfaltului". La sediul DIICOT, sunt în continuare audiaţi fraţii Horpos, administratorii Straco Grup. Alături de aceştia, alţi cinci oameni de afaceri sunt acuzaţi de divese infracţiuni economice, de la supra-evaluarea unor contracte până la decontări fictive de TVA, prin care statul ar fi fost păgubit, în total, cu circa 7 milioane de euro, în special de la CFR si Compania de autostrazi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, dă explicaţii procurorilor DNA de mai bine de o oră, în dosarul de corupţie care i-a adus procurorii la uşă, la primele ore ale dimineţii.  Acesta a fost adus în Capitală, după ce, timp de cinci ore, anchetatorii au făcut percheziţii atât la domiciliul său, cât şi la sediul Consiliului Judeţean. 

Cei mai mulţi dintre români vor ca noul preşedinte Klaus Iohannis să creeze locuri de muncă, conform unui sondaj INSCOP. Cercetarea sociologică mai arată că românii consideră că noul preşedinte trebui să colaboreze cu Guvernul Ponta. Barometrul INSCOP a fost realizat la comanda Adevăru şi arată ce aşteptări au românii de la  Klaus Iohannis când va ajunge la Cotroceni.