Sari la conținut

24 într-o oră - 11 septembrie 2014

11 septembrie 2014. Sunt 13 ani de la ziua care a schimbat lumea. Ziua care a rămas ca o amintire şocantă în memoria tuturor. 11 septembrie 2001, ziua în care America era în genunchi, iar o lume întreagă privea cum turnurile gemene erau puse la pământ. Azi, după 13 ani, Barack Obama a marcat atacurile de la World Trade Center, din New York, cu un moment de reculegere pe peluza Casei Albe. 

Imediat după ce preşedintele Traian Băsescu a lansat ipoteza că printre candidaţii la prezidenţiale s-ar număra şi un fost ofiţer sub acoperire, au început să apară dezminţirile. Până acum trei dintre prezidenţiabili au declarat că nu ei sunt cei vizaţi de acuzaţiile şefului statului. Klaus Iohannis, Călin Popescu-Tăriceanu şi Monica Macovei.

Premieră în istoria acordului României cu FMI. Reprezentanţii Guvernului şi cei ai Băncii Naţionale vor pleca săptămâna viitoare la Bruxelles pentru a discuta cu oficialii Fondului și ai Comisiei Europene. Şi asta din cauza contextului politic. Practic, finanţatorii României se feresc să vină într-o ţară care se pregăteşte de alegeri. Premierul spune că săptămâna viitoare vor fi doar discuții tehnice. Negocierile vor avea loc tot în noiembrie.

Pe aceeași temă