Sari la conținut
News Alert

24 într-o oră - 13 octombrie 2014

13 octombrie 2014. Deputatul Valerian Vreme, fost ministru al Comunicaţiilor în guvernul Emil Boc, acum independent, a rămas fără imunitate. Procurorii au cerut avizul pentru a declanşa urmărirea penală în Dosarul Microsoft, iar 153 de deputaţi au votat „Pentru”. Acuzat de abuz în serviciu, Valerian Vreme este unul dintre cei nouă miniştri vizaţi de anchetă. Senatul bate însă pasul pe loc în dosar. Comisia Juridică a amânat luarea unei decizii în cazul senatorilor PSD Ecaterinei Andronescu şi Şerban Mihăilescu.

Traian Băsescu şi-a reafirmat, în această seară, susţinerea politică pentru candidatul Elena Udrea și a lansat atacuri dure la adresa principalilor doi candidați la alegerile prezidențiale.

Călin Popescu Tăriceanu îşi propune să transforme România în a şaptea putere a Europei. Preşedintele Senatului e conştient însă că proiectul său nu va putea fi dus la îndeplinire într-un singur mandat prezidenţial. În prezent, economia României este una dintre codaşele Uniunii Europene.

În această campanie electorală a fost lansată ideea organizării unui referendum în care românii să opteze pentru rege sau preşedinte. Primul care a vorbit public despre această temă a fost şeful statului, care a declarat că nu vede niciun impediment în organizarea unui scrutin pe această temă.