Sari la conținut

24 într-o oră - 15 iulie 2014

15 iulie 2014. Dialogul surzilor. Aşa au decurs ieri negocierile de la Cotroceni dintre preşedinte, premier şi ministrul Finanţelor pentru reducerea CAS. Astăzi avem și reacția Consiliului Fiscal care avertizează că nu există nici studii care să arate cum este afectat bugetul, nici soluţii pentru recuperarea celor peste cinci miliarde de lei care se pierd.

Opoziţia cere demisia ministrului de Finanţe, urmare a întâlnirii de la Palatul Cotroceni. Liberalii susţin că porţile ministerului ar trebui închise pentru Ioana Petrescu, pentru că ea s-a pus într-o situaţie jenantă în faţa preşedintelui Traian Băsescu. 

Întâlnirea de la Cotroceni a produs un val de reacţii în spaţiul online. Pe site-urile de socializare, jurnaliştii de satiră sau simpli utilizatori au ironizat atât prestaţia premierului Victor Ponta, cât şi pe cea a ministrului Finanţelor Ioana Petrescu. 

Liberalii vor stabili la începutul săptămâna viitoare cine este candidatul la prezidenţiale. Ei au de ales între noul preşedinte Klaus Iohannis şi fostul lider Crin Antonescu. Tot săptămâna viitoare atât liberalii, cât şi democrat-liberalii vor decide în cadrul congreselor dacă vor face fuziune pentru înfiinţarea noului partid de dreapta.