Sari la conținut

24 într-o oră - 17 septembrie 2014

17 septembrie 2014. Preşedintele Traian Băsescu îl acuză pe Ilie Sârbu de „minciună prin omisiune”. Afirmaţia şefului statului vine după ce vicepreşedintele Comisiei de control al SIE a declarat că instituţia a anunţat că niciun candidat la Preşedinţie nu este ofiţer acoperit. Ilie Sârbu a mai afirmat că este acum datoria preşedintelui Traian Băsescu să demonstreze declaraţiile conform cărora un candidat la preşedinţie ar fi ofiţer acoperit.

Candidatul PSD, Victor Ponta, este primul care s-a înscris oficial în cursa pentru cea mai înaltă funcție în stat. Premierul şi-a înregistrat candidatura la Biroul Electoral Central. El a fost aşteptat la BEC de zeci de simpatizanţi. De altfel, lista lui de susţinători cuprinde peste două milioane de semnături, deşi ar fi fost necesare doar 200 de mii. 

Ordonanţa privind migraţia aleşilor locali a picat la vot, în plenul Camerei Deputaţilor. Proiectul a primit doar 195 de voturi favorabile, şi avea nevoie de 202 voturi pentru a fi adoptat. UDMR, formaţiune aflată în coaliţia de guveranare, nu a susţinut proiectul iniţiat de Executiv.

E una dintre cele mai dezbătute declaraţii şi îi aparţine ministrului Finanţelor. Ioana Petrescu spune tranşant: „Nu e treaba Guvernului să creeze locuri de muncă”. De-a lungul timpului, şeful ei, premierul, a tot contrazis-o.

Pe aceeași temă