Sari la conținut

24 într-o oră - 18 martie 2015

18 martie 2015. O coincidență face ca, în mijlocul valului de rețineri, arestări și cercetări legate de corupție, Guvernul să aloce bani în plus pentru penitenciare. Peste două sute de mii de euro vin din Fondul de urgență pentru condiții mai bune în închisorile din țară, iar pasul doi ar fi alocarea de bani de la buget pentru construcția unor penitenciare noi. 

În plină dezbatere legată de fiscalitate, își face loc o nouă discuție, cea legată de impozitarea bacșișului. Nu vorbim de mită pentru contracte și nici de plicul de la medic, ci de modesta șpagă lăsată la restaurant, la finalul consumației. Să fie bacșișul pe bon sau nu? Să fie deja stabilit procentajul sau să fie lăsat la discreția clientului?

Un nou atentat terorist șochează lumea: nouăsprezece persoane, majoritatea turiști străini, au fost ucise într-un muzeu din capitala Tunisiei, după ce atacatorii deschiseseră inițial focul asupra Parlamentului. Și, în vreme ce lumea occidentală pune la cale o nouă rundă de sancțiuni împotriva Rusiei, Kremlinul spune sau face aproape zilnic câte ceva care să sugereze forța sa armată. Acum își sporește prezența militară la granițele cu NATO.