Sari la conținut

24 într-o oră - 2 septembrie 2014

2 septembrie 2014. Imagini cutremurătoare fac înconjurul pământului chiar în aceste momente. Statul Islamic a postat pe internet o înregistrare în care jurnalistul american Steven Sotloff este decapitat. 

Apropierea alegerilor face partidul de la guvernare extrem de darnic. Senatorii au decis să extindă amnistia fiscală. După pensionari şi mame, nici bugetarii nu vor fi obligaţi să mai dea înapoi banii pe care i-au încasat fără drept. Puterea renunţă să recupereze 700 de milioane de lei, în speranţa că se vor transforma în voturi, spun economiştii. 

Aleşii locali au liber la traseim. Ordonanţa de Urgenţă care permite migrația aleșilor locali a fost publicată în Monitorul Oficial. Primarii, consilierii şi preşedinţii de consilii judeţene îşi pot schimba partidul fără să îşi piardă mandatul. Au 45 de zile la dispoziţie.

Situaţia e dramatică în estul Ucrainei. Un milion de oameni şi-au părăsit casele după cinci luni de lupte crâncene între armată şi rebelii proruşi. Totul, în timp ce soldaţii Kievului sunt obligaţi să cedeze în faţa separatiştilor care primesc tancuri din Rusia. Cel puţin 15 militari au murit în ultimele ore, în luptele cu rebelii. Iar supravieţuitorii îşi doresc mai bine să moară, decât să fie luaţi prizonieri şi batjocoriţi de miliţiile pro-ruse. 

Pe aceeași temă