Sari la conținut

24 într-o oră - 21 noiembrie 2014

21 noiembrie 2014. Judecătorii Curţii Supreme judecă şi la această oră cererea procurorilor DNA privind arestarea şefei de la direcţia de combatere a criminalităţii organizate. Alina Bica este bănuită că ar fi fost părtaşă la un tun de 62 de milioane de euro dat statului român printr-o retrocedare ilegală. Înainte de a decide dacă va fi cercetată în stare de arest sau în libertate, magistraţii au audiat-o pe Alina Bica. Andreea Georgescu este în continuare la instanţa Supremă. 

Klaus Iohannis este de astăzi preşedintele ales al României. Curtea Constituţională a validat alegerile din 16 noiembrie. La ceremonie a asistat şi actualul preşedinte, Traian Băsescu. El şi-a exprimat satistfacţia că noul preşedinte a fost tot un candidat al dreptei şi i-a urat lui Klaus Iohannis şi un al doilea mandat la Cotroceni. La rândul său, viitorul şef al statului a promis că va conduce ţara cu legea în mână.

Klaus Iohannis a primit felicitări de la Washington chiar în ziua în care a fost validat ca preşedinte al României. Şeful Comisiei Europene a ţinut să îi ureze şi el succes liberalului. Omagii vin însă şi din partea reporterilor. The Economist publică astăzi un articol cu titlul: „O victorie de bun simţ”.

Este vinerea neagră a aviaţiei militare româneşti. Un elicopter care se îndrepta spre un exerciţiu militar s-a prăbuşit şi a luat foc, într-o pădure din judeţul Sibiu. Din zece soldaţi, doar doi au supravieţuit. Cu ultimele puteri, mecanicul elicopterului a reuşit să sune la 112. Localnicii care au alergat să dea primul ajutor s-au îngrozit. Bucăţi din epavă ardeau împrăştiate pe sute de metri.