Sari la conținut

24 într-o oră - 26 august 2014

26 august 2014. Primarii şi consilierii locali care vor să treacă în alt partid dar nu o fac de teamă că îşi vor pierde mandatul ar putea primi o veste bună la sfârşitul acestei săptămâni. Guvernul a amânat astăzi discutarea Ordonanţei care dă liber migraţiei politice a aleşilor locali, dar, potrivit unor surse, actul va fi aprobat joi. Intenţia Guvernului este dur criticată de opoziţie, care îl acuză pe premier că vrea să vicieze alegerile prezidenţiale, însă este aplaudată de unii primari.

Situaţia rămâne incertă la Ministerul Culturii. Chiar dacă a demisionat atât din funcţia de ministru, cât şi din cea de vicepremier, liderul UDMR Kelemen Hunor spune că gestionează în continuare Cultura. Explicaţia este că președintele Traian Băsescu a respins prima nominalizare a Uniunii, senatorul Rozalia Biro, iar UDMR nu a făcut, încă, o altă propunere. Există însă şi varianta unui interimat. Kelemen Hunor să plece din Executiv, iar funcţia să revină unui alt ministru din Cabinet, aşa cum s-a întâmplat în multe cazuri.

Reducerea CAS a fost din nou amânată, de această dată, cu cel puţin o săptămână. Deputaţii din Comisia de buget nu s-au mobilizat astăzi, aşa că nu au discutat cererea de reexaminare facută de preşedintele Traian Băsecu. Liberalii cer acum demisia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi spun că premierul ar fi în spatele acestor tergiversări.