Sari la conținut

24 într-o oră - 29 august 2014

29 august 2014. O lume întreagă priveşte spre Moscova şi aşteaptă ca Vladimir Putin să dea măcar un pas înapoi. Nici vorbă, însă. Liderul de la Kremlin a ridicat brusc ştacheta. Din Piaţa Roşie de la Moscova, el vede un singur popor, până la graniţa cu Polonia. Un mesaj pe cât de tranşant, pe atât de îngrijorător, pentru toţi vecinii Rusiei.

Marea Britanie ridică alerta de securitate, de la „substanţial” la „critic”, de teama unui posibil atac terorist. Ministrul de Interne a precizat că acest pas arată că este foarte posibilă comiterea unui atentat. Totuşi, oficialul britanic a precizat că n-are informaţii care să indice un atac iminent asupra Marii Britanii. Ministrul de interne a subliniat că nivelul de alertă a fost ridicat după evenimentele recente din Irak şi Siria. Ultima dată, nivelul gradului de alertă în Marea Britanie a fost modificat în iulie 2011, când a fost coborât.

Premierul încearcă să repare gafa pe care a făcut-o în primăvară, când i-a spus ministrului pentru Ape „Fă, Doina!”, în public. I-a îndemnat pe sătenii din Teleorman, unde a fost în vizită, să folosească acelaşi apelativ şi când i se adresează lui. Explicaţia a fost că este vorba despre imperativul verbului „a face” şi nu de o exprimare colocvială. 

Pe aceeași temă