Sari la conținut

24 într-o oră - 29 septembrie 2014

29 septembrie 2014. Linişte totală la patru zile după ce procurorii au cerut ridicarea imunităţii pentru nouă foşti miniştri, acuzaţi că au luat 60 de milioane de euro mită în dosarul Microsoft. Demnitarii se declară nevinovaţi, premierul arată cu degetul spre fostul guvern Boc, iar Senatul intră în vacanţă. Fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe dă însă greutate cazului. Ancheta a pornit de la FBI, nu din România, spune Teodor Meleşcanu. 

Candidatul PNL şi PDL, Klaus Iohannis are încredere în justiţie şi se declară convins că va câştiga şi pentru a doua oară procesul în care ANI l-a acuzat de incompatibilitate. Curtea Supremă urmează să decidă mâine dacă acceptă sau nu recursul în acest dosar. Chiar dacă va fi admis, o sentinţă finală până la organizarea alegerilor prezidenţiale este puţin probabilă. Un motiv în plus pentru Klaus Iohannis să anunţe că indiferent care va fi hotărârea instanţei supreme el tot va candida la funcţia supremă în stat. Iar dacă va câştiga alegerile, liderul PNL spune că nu va fi un preşedinte izolat. 

Senatorii pleacă iar în vacanţă, deşi abia s-au întors la serviciu. Tocmai şi-au votat program de voie săptămâna viitoare pentru că începe campania electorală şi sunt indicii că aşa o vor ţine până la mijlocul lui noiembrie, când se termină alegerile prezidenţiale. Nu este prima dată când aleşii îşi iau liber de la serviciu, înaintea alegerilor. Aşa au procedat în primăvară, înaintea alegerilor europarlamentare şi a alegerilor parlamentare parţiale. Atunci şi-au făcut cadou o lună întreagă. 

Pe aceeași temă