Sari la conținut

24 într-o oră - 3 aprilie 2015

3 aprilie 2015. Adepții Statului Islamic au ajuns și în România. Mai mult, unii dintre ei au devenit atât de periculoși încât au fost expulzați, la cererea SRI. Ce făceau concret în România și ce concecințe ar fi avut acest lucru vă spunem în această emisiune.

Comportamentul învățătoarei înregistrate în timp ce îi insulta pe elevii ei de clasa I a declanșat o nouă discuție despre nivelul de pregătire a dascălilor. Un studiu internațional spune că jumătate dintre ei sunt sub nivelul standardelor, adică ori nu sunt calificaţi, ori nu au performanţe profesionale. Ce se poate face atunci când cel care trebuie să-ți fie model, în primii ani de școală, te strigă „jumătate de creier” și „nebun”?

Există motive de zâmbet și în lucruri foarte serioase, cum ar fi condamnările din ultima vreme. Nu te poți împiedica să observi, de exemplu, că primii din topul averilor sunt acum după gratii. Iar comentariile lor din trecut, despre cum se fac afaceri, capătă cu totul alt sens când afli că teoria economică era, de fapt, paravan pentru fraudă. Un umorist de la „Superjurnal” găsește partea comică în realitatea zilei, la „24 într-o oră”.