Sari la conținut
News Alert

24 într-o oră - 4 noiembrie 2014

4 noiembrie 2014. Turul al doilea pentru Cotroceni a şi început, chiar dacă neoficial. Cei doi aspiranţi la fotoliul de preşedinte s-au atacat, ca de obicei prin intermediul presei. În timp ce Victor Ponta spune despre contracandidatul său că nu este un om politic, Klaus Iohannis îi reproşează liderului PSD că acceptă susţinerea lui Corneliu Vadim Tudor.

Victor Ponta a anunţat trei nume care ar putea prelua postul de premier dacă el devine preşedintele României. Prima sa opţiune este Călin Popescu Tăriceanu, candidatul situat pe locul trei după primul tur al alegerilor şi cel care şi-a anunţat primul susţinerea în turul al doilea pentru candidatul coaliţiei PSD-UNPR-PC.

Klaus Iohannis speră că Uniunea Democrată a Maghiarilor din România îl va susţine până la urmă în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Candidatul ACL a amintit că la nivelul Partidului Popular European există o înțelegere scrisă ca toate partidele membre din România să susţină candidatul dreptei la prezidenţiale. Pe de altă parte, liderul UDMR spune că formaţiunea sa intenţionează să rămână în Coaliţie.

Primarul unei comune din Bistriţa-Năsud îi numește imorali pe cei care nu au votat cum a spus el. Edilul se află la primul lui mandat și, în prag de alegeri, a trecut de la PDL la PSD. Cetăţenii din comună l-au preferat însă pe Klaus Iohannis, în dauna lui Victor Ponta.