Sari la conținut

24 într-o oră - 6 ianuarie 2015

6 ianuarie 2015. Calm aparent în PSD după pierderea alegerilor. Criza provocată în partid de cel de-al treilea eşec succesiv la prezidenţiale se apropie de o nouă etapă: prinde contur un proiect alternativ de stânga plănuit de Marian Vanghelie şi Mircea Geoană. Primarul sectorului 5 anunţă că s-a întâlnit cu aproape toate filialele din ţară, a discutat cu aproape 60 de parlamentari şi că ar fi convins să i se alăture mare parte din organizaţia din Bucureşti. 

Preşedintele vrea să dea mai multă putere justiţiei, dar cere şi mai multă discreţie în anchete procurorilor. La prima şedinţă a CSM la care a participat în calitate de şef al Statului, Klaus Iohannis a propus ca Parchetul General şi Curtea Supremă să aibă iniţiativă legislativă, iar procurorul general să fie membru CSAT.

Preşedintele Klaus Iohannis cheamă partidele parlamentare la consultări pentru încheierea unui pact naţional. Şeful statului a participat la ceremonia învestirii noului şef al Statului Major General al Armatei şi a declarat că vrea ca, începând din 2017, bugetul armatei să fie de 2% din PIB.