Sari la conținut

24 într-o oră - 6 noiembrie 2014

6 noiembrie 2014. Primarul din Piteşti, Tudor Pendiuc, a fost reţinut în urmă cu puţin timp de procurorii DNA. Edilul este acuzat că ar fi primit bani şi un apartament în Bucureşti în schimbul acordării unor contracte pe bani publici. Fiica sa a fost şi ea reţinută, cu câteva ore mai devreme, fiind acuzată de complicitate la luare de mită. Cel de-al treilea reţinut în acest dosar, în care procurorii vorbesc despre o mită de un milion de euro, este omul de afaceri piteştean Valentin Vişoiu. Tudor Pendiuc, cel mai longeviv primar de municipiu din România, şi Ema Pendiuc, realizator la postul public de televiziune, au fost ridicaţi de poliţişti de acasă şi aduşi la Bucureşti pentru audieri.

Nicuşor Constantinescu a fost arestat preventiv, decizia fiind luată de magistraţii Tribunalului Bucureşti în această seară. Din arestul Poliţiei Capitalei preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean va fi mâine escortat de poliţiştii la Constanţa pentru că mai are un mandat de arestare şi aici, pentru un alt dosar de corupţie.

Patru foşti candidaţi independenţi şi trei susţinuţi de partide şi-au anunţat opţiunile de vot pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Cei mai mulţi l-au ales pe Victor Ponta, în timp ce Klaus Iohannis contează în principal pe Monica Macovei. UDMR a ales echidistanţa, în timp ce Elena Udrea păstrează tăcerea.