Sari la conținut
News Alert

24 într-o oră - 8 octombrie 2014

8 octombrie 2014. Ziua și ancheta în ultimul timp. Începem să ne obișnuim. Astăzi am aflat că un senator şi un deputat sunt urmăriţi penal, de procurorii DIICOT, într-un dosar de evaziune fiscală. Anchetatorii spun că ei au cumpărat facturi false de la o reţea specializată. Peste 100 de milioane de lei au fost spălaţi prin această metodă. La fabrica de facturi a apelat şi un fost jurnalist - Dragoş Nedelcu. De la el, procurorii au confiscat un autoturism marca Ferarri care valorează peste 200 de mii de euro. Şi pe bunurile celorlaţi suspecţi, procurorii au pus sechestru.

Război politic pe declaraţia de avere a candidatului PSD, Victor Ponta. Liberalii îl acuză că a evitat să treacă în declaraţia de avere bunurile soţiei sale şi cer Agenţiei Naţionale de Integritate să facă verificări. 

Elena Udrea îl acuză pe Victor Ponta că se foloseşte de calitatea de premier pentru a-şi face campanie electorală. Candidatul PMP susţine că Victor Ponta a risipit banii publici pe pomeni electorale, pentru a primi sprijin în alegeri.

Monica Macovei îl acuză pe Victor Ponta că este mai preocupat să apere interesele companiei Lukoil decât independenţa Justiţiei. Reacţia Monicăi Macovei vine după ce Victor Ponta le-a atras atenţia procurorilor că ancheta lor nu ar trebui să-i afecteze pe cei 3.500 de angajaţi ai companiei. Parchetul a pus sechestru pe mai multe bunuri ale Lukoil, în urma unor suspiciuni de evaziune fiscală și spălare de bani. Sechestul a fost ridicat ieri.