Karolina Pliskova a fost eliminată, Angelique Kerber s-a retras de la Madrid Open

Data actualizării: Data publicării:
kerber suparata crop getty
Foto: Guliver/GettyImages

Simona Halep scapă de încă două rivale periculoase la Mutua Madrid Open 2019. Surpriza zilei de marți a fost eliminarea Karolinei Pliskova, nr. 5 WTA, de către nr. 85 WTA, ucraineanca Kateryna Kozlova. În plus, Angelique Kerber, nr. 4 WTA, s-a retras din turneu din cauza unei accidentări. 

kerber suparata crop getty
Foto: Guliver/GettyImages

Karolina Pliskova era de aceeași parte a tabloului pe care se află Simona Halep, în timp ce Angelique Kerber avea șanse la acest turneu să redevină nr. 1 mondial. 

Jucătoarea germană de tenis Angelique Kerber, locul 4 WTA, a fost nevoită să se retragă înaintea meciului din turul al doilea, pe care trebuia să-l dispute, marţi, cu croata Petra Martici, locul 36 WTA, din cauza unei accidentări la glezna dreaptă, informează News.ro citând WTA.

Angelique Kerber nu era pe partea de tablou a Simonei Halep, pe care o putea întâlni doar în finală.

În urma acestei retrageri, Martici va evolua în optimi cu jucătoarea ucraineană Katerina Kozlova, locul 85 WTA, venită din calificări, care a produs surpriza zilei la Madrid, învingând-o, cu scorul de 7-5, 2-6, 6-4, pe sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 5 WTA.

Simona Halep - Viktoria Kuzmova, miercuri, de la ora 13.00, în optimile de finală ale Madrid Open

Simona Halep, locul 3 WTA, va evolua, miercuri, de la ora 13.00, în optimile de finală ale Miami Open, împotriva sportivei de 20 de ani Victoria Kuzmova din Slovacia, locul 46 WTA. Partida este prima a zilei, pe arena centrală, Manolo Santana.

Halep s-a calificat, duminică, în turul doi la turneul Madrid Open, după ce a trecut în runda inaugurală de rusoaica Margarita Gasparian, numărul 65 mondial, scor 6-0, 6-4, într-o oră şi 15 minute.

Marţi, Simona Halep a învins-o cu scorul de 7-5, 6-1, pe britanica Johanna Konta, locul 41 WTA, calificându-se în optimile de finală ale turneului.

Citește și Prima reacție a Simonei Halep după calificarea în optimile Madrid Open 2019. „A fost un meci greu”

La rândul ei, Kuzmova le-a depăşit, cu 7-5, 6-4, pe germana Julia Goerges, locul 17 WTA, în primul tur, şi cu 6-4, 7-6 (2), pe spaniola Carla Suarez Navarro.

Halep este programată miercuri şi la dublu, în al treila meci de pe terenul 4 (ora de start 13.00). Ea şi coechipiera ei, Irina Begu, vor da piept cu principalele favorite, jucătoarele cehe Barbora Krejcikova (locul 2 WTA la dublu) şi Katerina Siniakova (locul I WTA la dublu), tot în optimile de finală ale probei.

Irina Bara şi Mihaela Buzărnescu, în sferturile de finală ale Madrid Open, la dublu

Perechea Irina Bara/Mihaela Buzărnescu s-a calificat, marţi, în sferturile de finală ale probei de dublu de la turneul Madrid Open.

Româncele le-au învins, cu scorul de 1-6, 6-3, 10-7, pe favoritele numărul 4, belgianca Elise Mertens şi Aryna Sbalenka din Belarus.

Calificarea în sferturi este recompensată cu un premiu total de 44.560 de euro şi cu câte 215 de puncte WTA.

În faza următoare, Bara şi Buzărnescu vor evolua cu perechea Jelena Ostapenko/Vera Zvonareva (Letonia/Rusia), beneficiară a unui wild card.

Surprize la Mutua Madrid Open 2019

O primă mare surpriză a turneului Mutua Madrid Open 2019 a fost eliminarea în primul tur a Arynei Sabalenka (Belarus), nr. 10 mondial, care a fost învinsă sâmbătă în două seturi, 5-7, 4-6, de rusoaica Svetlana Kuznetsova, aflată pe locul 109 WTA. Partida a durat aproape două ore.

O altă surpriză înregistrată sâmbătă la Madrid a fost eliminarea Dariei Kasatkina (Rusia, locul 21 WTA) de către veterana Viktoria Azarenka din Belarus, locul 50 WTA (5-7, 4-6).

Și estona Anett Kontaveit (locul 15 WTA) a fost eliminată de Aliaksandra Sasnovich din Belarus (Belarus, 34 WTA), după un meci care a ajuns în decisiv, după ce estona câștigase primul set cu un categoric 6-0. Le-a pierdut însă pe următoarele două cu 3-6, 2-6.

Duminică, Simona Halep a mai scăpat de două adversare valoroase - Elina Svitolina locul 6 WTA, eliminată de Pauline Parmentier, locul 69 WTA, respectiv Julia Goerges, locul 17 WTA, eliminată de Viktoria Kuzmova, locul 45 WTA. Goerges a făcut pereche la dublu cu Halep la Miami 2019, unde au fost eliminate în optimi de perechea Monica Niculescu/Abigail Spears. Tot în primul tur a fost eliminată și Garbine Muguruza care a pierdut în două seturi 5-7, 6-7 în fața croatei Petra Martic.

Super-surpriza zilei de duminică a produs-o, fără îndoială, Sorana Cîrstea, locul 93 WTA, care a acces în runda secundă la Madrid şi Sorana Cîrstea, după ce a eliminat-o în runda inaugurală pe americanca Madison Keys, numărul 14 mondial şi cap de serie 13, scor 3-6, 6-4, 6-1, într-o oră şi 45 de minute. Cîrstea, beneficiară de wild card, a jucat în faza următoare cu sportiva franceză Caroline Garcia, locul 22 WTA, dar a pierdut cu 6-4, 3-6, 6-1.

Luni a fost eliminată Jelena Ostapenko de Kiki Bertens, iar Viktoria Kuzmova din Slovacia, locul 46 WTA, cu care miercuri joacă Simona Halep, a eliminat-o pe Caroline Suarez Navarro, nr. 27 WTA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri