VIDEO. Trei oameni au sărit în bazin în timpul spectacolului la Delfinariu

Data actualizării: Data publicării:
protest delfini

Momente de confuzie astăzi la Delfinariul din Constanţa. Reprezentaţia la care asistau 1.300 de spectatori a fost întreruptă de trei activişti pentru drepturilor animalelor. Ei au sărit în apă şi nu au ieşit decât cu poliţia. Directorul Delfinariului a făcut plângere împotriva lor.

Tensiune, confuzie şi huiduieli. Aşa a arătat reprezentaţia de la ora 15 ţinută de Ni Ni şi Chen Chen, vedetele Delfinariului din Constanţa. Abia începuse spectacolul, când trei tineri au sărit în bazin. Preţ de câteva minute, au stat în apă cu pancarte pe care scria „Marea e casa delfinilor" sau "Închideţi toate delfinariile".

Până la urmă, tinerii au fost scoşi din bazin.

Antrenorii şi conducerea Delfinariului cataloghează acţiunea drept "nesăbuită" din mai multe motive. Printre ele, acela că tinerii ar fi putut contamina un mediu bine controlat pentru mamiferele marine.

Angelica Curlişcă, şefa secţiei Delfinariu; „Noi le respectăm punctul de vedere, ar fi putut protesta foarte frumos numai pe mal, în spatele nostru, le-am fi dat voie, dar faptul că au intrat în bazin fără să anunţe, în timpul demonstraţiei, în viteză, bubuind apa şi stresând animanele...”.

Adrian Bâlbă, director Delfinariu: „Sunt organizaţii internaţionale care au în obiectiv astfel de activităţi este o acţiune împotriva animalelor ţinute sub control uman”.

O plângere a fost depusă la Poliţie împotriva celor trei protestatari.

Iată imaginile:

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri