Bonton. Un veac de feminitate

Data publicării:
bonton

Sute de rochii, bijuterii și alte mărturii din vremuri în care româncele fermecau prin eleganța lor au fost strânse într-o colecţie impresionantă. Duminică, de la ora 17:30, la Bonton, vă invităm să descoperiţi feminitatea la superlativ, în 100 de ani de modă.

Raluca Alexandru Partenie, colecţionar pălării: Aceasta este o ţinută victoriană, este din 1875 aproximativ şi o recunoaştem datorită turniurii acesteia, turniură se numeşte acest element foarte spectaculos în epocă, pe care îl purtau doamnele pe străzile Parisului şi după care s-a răspândit în toată lumea.

Oana Coşbuc, jurnalist Digi24: Costume de epocă, pălării, poşete sau bijuterii autentice. Toate acestea au fost adunate într-o colecţie fascinantă şi spun povestea unui secol de modă şi feminitate.

Ideea colecţiei îi aparţine curatorului Iulia Gorneanu. În anul centenarului, ea a ales să ilustreze cei mai frumoşi 100 de ani de modă din România. Mai exact, perioada dintre anii 1850 şi 1950.

Iulia Gorneanu, curator: Lucrurile s-au schimbat de la decadă la decadă, era o evoluţie atât a costumului, cât şi a etalonului de frumuseţe. Toată această eleganţă vestimentară este însoţită de o eleganţă a verbului, a pasului, a gestului, dacă nu vine din interior, degeaba povestim. 

Raluca Alexandru Partenie colecţionează pălării de epocă şi a strâns până în prezent peste 300 de piese rare.

Raluca Alexandru Partenie, colecţionar pălării: Vorbim de o epocă în care economic nu stăteau foarte bine, rochiile nu erau atât de interesante şi atunci femeile încercau să compenseze prin forme foarte variate ale pălăriilor şi de aceea avem atât de multe tipuri diferite de pălării.

Povestea unui secol de modă şi feminitate o aflaţi duminică, de la ora 17 30, la emisiunea Bonton.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri