O femeie a slăbit 23 kg cu dieta 80/20 și mers pe jos și reușește să-și mențină greutatea de 7 ani

Data actualizării: Data publicării:
tanara cu rochie neagra
Gen Cohen reușește să-și mențină aceeași greutate de 7 ani FOTO: Insider/ Gen Cohen

O femeie care acum are 29 de ani spune că a fost supraponderală aproape toată viața, că timp de 10 ani s-a chinuit să slăbească urmând tot felul de diete, dar că și-a atins obiectivul acum 7 ani, urmând câteva reguli foarte simple. Mai mult, de 7 ani reușește să-și mențină greutatea ideală fără efort.

„M-am luptat cu kilogramele în plus toată viața”, a declarat Gen Cohen pentru Business Insider.

Cohen, care locuiește în San Diego, a spus că a urmat o dietă bogată în proteine, cu un ușor deficit caloric, pe principiul 80/20, ceea ce înseamnă că nu a renunțat la nimic din ceea ce obișnuia să consume și s-a bucurat în continuare, cu moderație, de dulciuri și chiar alcool.

Dieta 80/ 20 depinde exclusiv de proporții. Mai exact, se bazează pe principiul că, dacă mănânci sănătos 80% din timp, poți „păcătui” 20% cu alimente nesănătoase.

Urmând acest principiu, Cohen nu a slăbit deloc timp de trei luni, dar apoi a început să piardă treptat din greutate, astfel că într-un an a slăbit 23 de kilograme și de 7 ani își menține aceeași greutate.

gen2
Gen Cohen a slăbit 23 kg cu dieta 80/20 și mers pe jos FOTO: Insider/ Gen Cohen

A urmat prima dietă la vârsta de 12 ani

Cohen a crescut într-un orășel din Connecticut, unde, a spus ea, sănătatea nu era o prioritate. Deși a fost mereu activă și a făcut sport, după fiecare antrenament mergea cu colegii la fast-food.

Și-a amintit că a urmat prima ei dietă la vârsta de 12 ani, pentru că luase proporții îngrijorătoare. Cu un regim foarte strict a reușit să slăbească 5 kg, dar a pus 7 la loc într-un timp scurt.

Timp de 10 ani a încercat tot felul de diete, însă rezultatul a fost mereu același.

Împlinirea vârstei de 21 de ani a fost un punct de cotitură

Atunci, mama ei a vizitat-o la facultate, au ieșit în oraș și au făcut fotografii. Când s-a uitat la ele, Gen a fost șocată de felul în care arăta. Ajunsă acasă, s-a urcat pe cântar pentru prima dată după mult timp și a constatat că avea 93 de kilograme. Și-a petrecut restul nopții pe podeaua băii plângând, simțindu-se dezamăgită, confuză, pierdută și speriată.

A doua zi și-a dat seama că are de ales: „Să stau pe podeaua băii pentru tot restul vieții și să-mi accept soarta sau să încerc încă o dată”.

A decis să slăbească, dar să aibă grijă și de sănătate

După multe diete care, în final, i-au făcut mai mult rău, a decis să facă lucrurile diferit și a început să se documenteze.

A redus din numărul de calorii, pentru a pierde în greutate, dar, spre deosebire de dățile anterioare, scăderea nu a fost bruscă. În loc să elimine carbohidrații sau grăsimile, așa cum mai încercase, ea încercat să mențină un echilibru sănătos. A pus accent pe proteine, pentru că acestea ajută la menținerea musculaturii.

Cohen a spus că nu a fost prea strictă cu dieta, dar a respectat principiul „80/20”. Astfel, 80% din ceea ce mânca era hrănitor și sănătos, iar 20% era ceva ce îi plăcea. Dieteticienii recomandă această abordare, pentru că este ideal ca o persoană să nu simtă lipsa a ceva ce îi place, iar astfel efectele unui regim pot fi de durată.

Nu a slabit timp de 3 luni

Femeia a spus că în primele trei luni nu a slăbit nici măcar un kilogram. „Am fost devastată. Îmi făceam analize de sânge, teste de tiroida, exploram toate posibilitățile”, a spus ea.

A renunțat la anticoncepționale, deși medicii i-au spus că ele nu i-ar afecta greutatea. Totuși, după acest moment, ea a slăbit 5 kilograme într-o săptămână. Spune că pilulele pe care le lua erau unele care nu conțineau hormoni și nu afectau apetitul. Deși crede că renunțarea la ele și pierderea primelor kilograme este doar o coincidență, este fericită că a făcut-o.

În următoarele nouă luni a mai slăbit aproape 20 kg.

Își menține aceeași greutate de 7 ani

După ce a ajuns la greutatea dorită, Cohen a trecut la etapa de întreținere, ceea ce nu a fost ușor. A învățat cum să facă versiuni mai sănătoase ale mâncărurilor ei preferate și s-a bucurat în continuare de plăcerile vinovate. Consumă și alcool, dar cu moderație.

În același timp, are grijă să meargă cât mai mult pe jos. „Nu sunt obișnuită să fac fitness sau să merg la sală”, spune ea. Deși acum merge din când în când la sala de sport, spune că cea mai constantă formă de mișcare rămâne mersul pe jos: „Mă plimb în fiecare zi”.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri