Galerie Foto Părul nespălat este oficial la modă. Cum arată cea mai râvnită și controversată coafură a momentului

Data actualizării: Data publicării:

Părul curat și îngrijit a ieșit din nou din tendințe, fiind înlocuit cu succes de "părul de a doua zi", recunoscut în lumea modei drept "wet hair look", o modalitate atipică de coafare, care revine periodic în atenția stiliștilor, promovată atât de vedete, dar și de marile case de modă care dictează trendurile. Fie că este vorba de un păr nespălat de 3-4 zile și ulterior stilizat pentru a arată neglijent, fie că este o coafură obținută prin folosirea câtorva produse de îngrijire și aranjare a părului, coafura cu aspect de păr ud, nespălat și dezordonat este extrem de versatilă și se potrivește tuturor lungimilor de păr, susține Vogue.

"wet hair look" este și o coafură apreciată de vedetele de la Hollywood și este foarte ușor de realizat. Foto: Profimedia Images

De ce să vă spălați părul? Poate că pur și simplu ar trebui să gândiți o coafură care se potrivește perfect unui păr neîngrijit. Aceasta este ideea stiliștilor și a marilor case de modă, care propun pentru primăvara anului 2024 revenirea la coafura "wet hair look", prin valorificarea texturii onctuoase a părului, fie coafat cu produse specifice, fie doar nespălat.

În plus, "wet hair look" este și o coafură apreciată de vedetele de la Hollywood și este foarte ușor de realizat.

"Coafurile care sunt finisate în mod deliberat pentru a părea parțial date cu gel, ușor unsuroase sau delicat umede atrag atenția, deoarece reflectă în mod eficient strălucirea", spune hairstylistul Vernon François.

Hairstylistul Mara Roszak împărtășește aceeași opinie, spunând că această coafură este "cool și minimalistă", dar și ofertantă, deoarece părul poate fi aranjat în mai multe feluri pornind de la acest stil.

"Îmi place aspectul inspirat de stilul neîngrijit, care amintește de toate referințele grozave ale anilor '90 care au revenit în prezent", spune hairstylistul Adam Campbell.

"De asemenea, ușurința de a obține acest look este unul dintre cele mai atrăgătoare elemente ale sale."

Dacă nu sunteți dispusă să vă adaptați programul obișnuit de spălare a părului, există produse care vă ajută să creați iluzia unei coafuri murdare.

Cum se poate obține coafura cu produse de styling

"Un spray de păr, spumă și un gel pe bază de apă sunt prietenii tăi", explică François despre modalitatea prin care se poate obține un aspect uleios al părului în întregime. Acesta mai recomandă utilizarea unui gel pe bază de ceară, care să fie aplicat în cantități tot mai reduse odată cu finisarea coafurii spre lungime.

Totodată, părul trebuie împărțit pe secțiuni, iar cu un pieptene se distribuie gelul pe toată lungimea lui - de la rădăcină până la vârf. După ce se aplică suficient gel, urmează un ser de strălucire sau un spray și ulterior se finisează cu o spumă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri