Un bărbat spune că și-a redus vârsta biologică cu 13 ani, chiar dacă mănâncă pizza și paste și bea alcool

Data actualizării: Data publicării:
colaj cu barbat imbracat in costum si cu bustul gol
Chris Mirabile, un antreprenor de 39 de ani, susține că „vârsta sa biologică” este de 26 de ani FOTO: Slow my Age

Mai mulți așa-ziși experți în longevitate care susțin că și-au redus vârsta biologică spun că regimul lor de viață este foarte strict, iau și câte 100 de suplimente pe zi, țin diete și fac sport cel puțin 0 oră zilnic. Însă un american de 39 de ani spune că nu este neapărat necesar să faci atâtea sacrificii.

Chris Mirabile, un antreprenor de 39 de ani, susține că „vârsta sa biologică” este de 26 de ani și că și-a încetinit ritmul de îmbătrânire cu 37%.

Din cauza unei tumori pe creier, la 16 ani a avut o criză care i-a pus viața în pericol. După acest moment, Mirabile s-a decis să-și prelungească tinerețea, implicit să fie sănătos pentru mai mult timp. Așa a ajuns să înființeze Novos, o companie de suplimente pentru longevitate.

Mirabile a spus pentru Insider că a făcut un test special pentru măsurarea ritmul de îmbătrânire, care a fost dezvoltat de cercetătorii de la universitățile Duke și Columbia. Cu toate că nu arată de 26 de ani, el spune că rezultatele testului spun că riscul lui de îmbolnăvire este același pe care îl are o persoană de 20 de ani.

Din cauza antecedentelor din familie legate de obezitate și sănătate, Mirabile nu crede că genetica are vreo legătură cu vârsta lui biologică. Dar este convins că un stil de viață sănătos „accesibil unei persoane obișnuite”, care implică program ordonat de somn, o dietă echilibrată și exerciții fizice regulate, l-a ajutat în această direcție. „Nu este pentru miliardari sau oameni care cheltuiesc 2 milioane de dolari pe an pentru teste și proceduri. Este pentru tine și pentru mine, este pentru noi toți”, a caracterizat el stilul lui de viață.

Spune, de asemenea, că regimul lui de viață nu este prea restrictiv și nu consideră că un stil de viață strict este și unul care dă rezultate.

Bucură-te cu moderație

La 20 de ani, Mirabile a devenit interesat de cercetarea longevității și a aflat că o mulțime de obiective pe termen scurt legate de sănătate nu sunt neapărat eficiente pe termen lung, cum ar fi pierderea rapidă în greutate.

Având în vedere acest lucru, el spune că nu se privează de alimentele care îi plac, cum sunt pastele, pizza, tiramisu, sushi sau mâncarea thailandeză. Se bucură de ele cu moderație, păstrându-le ca delicii pentru weekend.

„Nu exagerez. Mănânc doar ca să-mi fac pofta", a spus bărbatul. Precizează că mănâncă având grijă să aibă un număr mai redus de calorii în timpul săptămânii și un ușor surplus în weekend, ceea ce înseamnă că greutatea lui rămâne stabilă.

Dacă, spre exemplu, are poftă de paste, alege unele cu ingrediente hrănitoare, cum ar fi usturoi, spanac și ulei de măsline.

Singurele alimente pe care nu le mănâncă niciodată sunt acele grase și prăjite: „Sunt alimente care niciodată nu mi-au picat bine. Mă doare stomacul de la ele, nu mi-e poftă niciodată de ele”.

Bărbatul recunoaște că bea alcool la ocazii speciale, dar nu în fiecare weekend, și bea cafea și ceai. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, nu există o cantitate sigură de alcool care să nu afecteze sănătatea, în timp ce ceaiul negru a fost asociat cu beneficii pentru sănătate, cum ar fi un risc redus de boli de inimă și accident vascular cerebral, în timp ce cafeaua ar putea ajuta la reducerea riscului de boală cronică.

Dietă bogată în nutrienți în timpul săptămânii

În timpul săptămânii, bărbatul mănâncă alimente bogate în nutrienți, procesate cât mai puțin, cum ar fi pește, ouă, probiotice cum ar fi varza murată și o gamă diversă de alimente pe bază de plante.

„Proiectul American Gut a descoperit că cei care mănâncă mai mult de 30 de specii diferite de plante au microbiomul intestinal mai sănătos”, a spus Mirabile. Un microbiom intestinal sănătos este asociat cu digestie sănătoasă, un sistem imunitar mai bun și stări fizice și psihice optime.

De asemenea, face fasting în fiecare zi, mâncând toate mesele într-o fereastră de opt ore, de obicei între 11:00 și 19:00. Fastingul a fost legat de beneficii pentru sănătate, cum ar fi scăderea tensiunii arteriale și un risc mai redus de diabet.

Mirabile consumă propriile suplimente pentru longevitate cu omega-3, complex de vitamine B, multivitamine și, uneori, înainte de culcare, ia o doză mică de melatonină cu eliberare prelungită și ceai de mușețel cu extract de valeriană pentru a dormi mai bine.

Unele studii sugerează că majoritatea suplimentelor sunt inutile pentru persoanele care au un stil de viață sănătos, cu o dietă echilibrată, iar excesul poate avea efecte secundare.

Prioritizarea odihnei și a exercițiilor fizice

Atât exercițiile fizice, cât și somnul sunt considerate a fi cheia pentru o sănătate mai bună, iar Mirabile spune că le ia pe ambele în serios.

Face sport șase zile pe săptămână, incluzând atât exercițiile cardio, cât și cele de forță în antrenamente.

Seara se bagă în pat în jur de 22.30 - 23:00 și doarme cel puțin opt ore pe noapte. Ca să aibă un somn mai bun, Mirabile poartă mască pentru ochi și dopuri pentru urechi.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri