Sari la conținut

Acuzaţii grave la spitalul Marie Curie. Medic: Copiii sunt lăsați în frig și fac infecții din cauza neglijenței asistentelor

„Oare când găsesc unul dintre micuţii pacienţi (...) în pielea goală, la 20 grade, era rece şi marmorat, având 34 grade (ceea ce indică faptul că stătea aşa de mai mult de o oră), ce ar fi trebuit să fac? Să felicit asistentele care erau în serviciu pentru această "performanţă"? Nu, nu le-am felicitat; m-am revoltat!”, a scris medicul pe Facebook.

„Da, mă revolt! Şi atunci când pacienţii nu sunt bine aspiraţi şi nu li se face nursing-ul respirator aşa cum au ei nevoie, şi când asistentele nu manipulează corect cateterul sau sonda urinară, iar copiii fac septicemii grave. A fost un micuţ căruia, postoperator, i-a alunecat sonda urinară, iar asistenta a introdus-o din nou; consecinţa - infecţie urinară cu un microb care nu e de spital, e de pe mâna unuia care nu se spală după ce merge la toaletă; infecţie care s-a complicat cu septicemie...”, a mai scris Silvia Costinean.

Spusele ei au fost confirmate pe rețeaua de socializare de mai mulți colegi și de părinți, care o încurajează pe Silvia Costinean să nu dea înapoi.

Pe de altă parte, managerul spitalului nu a confirmat cele scrise de medic, dar a spus că săptămâna viitoare se va întruni o comisie de etică și disciplină pentru a discuta atât cu medicul, cât și cu asistentele.