Sari la conținut

ANSVSA: Laptele nu este contaminat

Foto: Gulliver/Getty Images

Nu laptele ar fi la originea contaminării cu E.coli a brânzei de vaci produse la fabrica din Brădet, este concluzia inspectorilor ANSVSA.

Sunt rezultate in privinţa laptelui, materia primă folosită pentru brânza de vaci. Au mai fost luate probe şi din caşcaval. Se vor mai face analize în continuare privind apa utilizată.

Totodată, inspectorii ANSVSA spun că vor continua ancheta, pentru că mai sunt de analizat probe prelevate din magazine şi din gospodării proprii de unde părinţii au cumpărat produse pentru copii.  

Surse din industria lactatelor spun că două lanţuri de hipermarketuri vor să facă teste E.coli la fiecare lot din produsele lactate primite.

Fermierii vor să îl dea în judecată pe ministrul Agriculturii care a spus în urmă cu două zile că brânza de Brădet ar fi fost contaminată cu E.coli prin lapte.

Ieri, ministrul Agriculturii şi-a nuanțat declaraţia care i-a înfuriat pe fermieri.

Eu nu am spus de niciun fel că laptele este de vină. Eu am spus un singur lucru: că la testele pe care le-a făcut ANSVSA în comerţ, nu în fabrica respectivă, a rezultat că 25 de kilograme de brânză proaspătă de vaci este contaminată”, a spus Achim Irimescu.

Crescătorii rămân însă furioşi. Se plâng că spusele demnitarului au creat panică şi le-au înjumătăţit imediat vânzările.

Reprezentantul crescătorilor de taurine spune că laptele livrat de fermieri nu poate contamina pe nimeni cu bacteria E.coli: este procesat în fabrici.