Bani pentru medicamente compensate, din Fondul de Rezervă al Guvernului

Data publicării:
MEDICAMENTE MEDIAFAX

Asigurații cu pensii sub 700 de lei beneficiază de compensare de 90 la sută în cazul unei vizite obişnuite la medicul de familie, respectiv pentru măsurarea tensiunii, câteva întrebări din partea doctorului și eliberarea unei reţete compensate.

Fără compensarea specială, cei 2,7 milioane de pensionari cu venituri mici ar fi plătit de aproape două ori mai mult. Banii pe care îi suportă statul trebuie să vină de la Ministerul Sănătăţii, însă anul acesta, instituţia a rămas fără fonduri.

Ministerul Sănatăţii a cerut bani de urgență de la Guvern pentru a plăti medicamentele compensate luate de pensionari în perioada februarie - august 2013. Însă nu este acoperită și partea a doua a acestui an, între august și decembrie.

Acest program de compensare a medicamentelor cu 90% pentru pensionari funcţionează din martie 2009. Pensionarii cu venituri sub 700 de lei primesc medicamentele compensate 50 la sută, cu compensare suplimentară de 40 la sută care este suportată din bugetul Ministerului Sănătăţii. Anul acesta, Ministerul Sănătăţii a trebuit în repetate rânduri să primească bani în plus de la Guvern pentru a putea finanţa diverse programe pe care le derulează.

În luna iulie, la rectificare, a fost suplimentat bugetul pentru medicamentele pentru pacienţii cu transplant, dar şi pentru bolnavii cu HIV/SIDA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri