Sari la conținut
News Alert

Consultaţii gratuite pentru oamenii care nu au acces la medici specialişti

Aglomeraţie mare la şcoala din comuna gălăţeană Corod. Sute de săteni au aşteptat la coadă pentru a fi consultaţi gratuit de medici specialişti. Li s-au făcut consultaţii cardiologice, dermatologice sau de tip ORL, ecografii abdominale sau li s-a verificat nivelurile glicemiei şi colesterolului.

Ioana Savastri are 80 de ani şi nu şi-a mai făcut analizele de foarte mult timp. Cel mai apropiat spital este la peste 40 de kilometri şi drumul ar fi costat-o prea mult.

„Control la ochi că nu văd la distanţă, la inimă. E bine că a a venit această caravană? Foarte bine, le mulţumim. De când nu v-aţi făcut analizele? De foarte mult timp. Mai mult de 10 ani”, a spus pacienta.

„La copii, cele mai frecvente sunt virozele respiratorii, faringite. Din punct de vedere ortopedic, am găsit destul probleme, cazuri ce nu pot fi rezolvate decât chirurgical”, a precizat Ana Maria Dulea, medic ortoped pediatru.

Cu ajutorul unei clinici din Bucureşti, oamenilor li se fac analize complete de sânge.

„Până acum, noi făceam doar glicemie, colesterol din sânge capilar, îi înţepam în deget pe oameni”, a precizat Florentina Alexandra Ion, coordonatorul proiectului.

După consultaţii, toţi pacienţii au primit trimiteri sau tratamente, în funcţie de problemele fiecăruia. Iar rezultatele complete ale analizelor le vor primi săptămâna viitoare prin poştă.