Cum putem trata nevralgiile. Acupunctura ne poate scăpa de durere

Data publicării:
04042013 acupunctura

„Migrena este și ea o formă de nevralgie. Nevralgia este un termen general, ce cuprinde dureri acute, care pot apărea la diverse nivele: cap, spate. De obicei, durerile sunt atât de mari încât ori este necesar tratament medicamentos, ori se aplică alt tip de tratamente”, a explicat Cristina Pavel, specialist în medicină de familie, cu competență în acupunctură.

„Durerile pot fi tratate prin metode complementare, sunt remedii care se pot aplica și acasă, mai ales uleiurile volatile, uleiul de cuișoare este foarte bun, se folosește și în stomatologie. Are efect anestezic foarte bun”, a adăugat ea.

„Și mentolul este recomandat, mai ales pentru nevralgiile din zona capului. Există puncte de acupunctură ce se pot folosi: tâmple, vârful capului, între sprâncene, mijlocul frunții. Atenție, să nu fie atinși ochii”, a subliniat Cristina Pavel.

„Dacă durerea nu cedează, se apelează la cabinetul de acupunctură. Nu este un procedeu dureros. În zona feței se folosesc ace foarte subțiri, sunt necesare câteva ședințe”, a adăugat ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri