Cum tratăm insuficiența renală

Data publicării:
vlcsnap-2013-04-18-08h08m54s116

Printre afecțiunile rinichilor se numără insuficiența renală, care apare atunci când rinichii nu-și mai îndeplinesc funcția. 

„Pentru categoriile tinere, cauza ar fi infecțiile, chiar foarte banale. Uneori e mai agresivă o infecție a pielii cu un streptococ decât o infecție organizată într-o altă parte a organismului. Pentru cei mici trebuie să avem grijă să evităm infecțiile amigdalelor și ale faringelui. De acolo pleacă un bombardament imunologic spre rinichi”, a explicat prof.dr. Mihai Voiculescu, șeful Clinicii de Nefrologie și Medicină Internă la Institutul Clinic Fundeni.

„La persoanele trecute de 50-60 de ani, suferințele reumatismale duc la consumul exagerat al medicamentelor calmante, ceea ce poate deteriora rinichii. Pentru omul de rând există momente când infecțiile urinare sunt mai frecvente. Trebuie acordată atenție unor modificări la aspectul urinei”, a subliniat el.

„Consumul de lichide e benefic rinichiului, consumul de sare conduce la reținerea lichidelor. Trebuie să fim atenți la sare”, a avertizat medicul.

Medicul a vorbit și despre congresul ce va începe azi la București și care reunește nume celebre în domeniu, ca președintele societății europene de boli renale și alți cinci mari universitari europeni. „Se va analiza dacă programele pe care le avem sunt eficiente. Citez programul de dializă”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri