IAȘI. Mai multe clinici vor fi demolate pentru a face loc unei parcări

Data publicării:
0712clinica-37330

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât este vorba despre de singura clinică din Moldova care tratează pacienţi cu arsuri grave.

Conflicutul a început după comasarea Spitalului de Urgenţe Sfântul Ioan cu Spitalul Sfântul Spiridon. Medicii de la clinica de chirurgie reparatorie a Spitalului de Urgenţă refuză însă să se mute în spaţiul pus la dispoziţie de unitatea mediclă şi spun că nu vor părăsi clădirea, care urmează să fie demolată pentru a face loc unei parcări.

„Demolarea a început, doctorii au intrat în panică, nu au unde să se mute. Această invitaţie de a ne muta 120 de oameni în două camere cu dimensiuni 3/4 pentru colectivul meu este hilară”, spune prof.univ. Teodor Stamate, medic chirurg.

Conducerea Spitalului Sfântul Spiridon susţine că noile spaţii sunt provizorii şi că o clinică modernă va fi gata în vara anului viitor.

„În momentul acesta, capacităţile cele mai performante sunt la Bucureşti şi Ministerul Sănătăţii încearcă să dezvolte atât pentru adulţi cât şi pentru copii capacităţi la fel de performante şi în unităţile regionale la Iaşi, Târgu Mureș şi Cluj”, a precizat Diana Cimpoeşu, purtător de cuvânt al Spitalului Sfântul Spiridon.

Medicii sunt de părere că demolarea se face în grabă, chiar dacă recunosc că trebuie să opereze în condiţii de neînchipuit pentru mulţi pacienţi.

Clădirea pentru care există autorizaţie de demolare este veche de un secol şi cu greu îşi poate închipui cineva că aici sunt trataţi oamenii care au nevoie de condiţii septice excepţionale. Autorităţile sanitare spun că situaţia trebuie rezolvată cât mai repede având în vedere că la Iaşi funcţionează singura clinică Singura Clinică de Chirurgie reparatorie pentru arşi din Moldova şi nu vor să ajungă în situaţia în care pacienţii să fie redirecţionaţi către Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri