Recuperarea în durerile de spate

Data publicării:
dureri spate

Pacienţii care se confruntă cu o hernie de disc pot să înceapă recuperarea medicală abia după excluderea indicatiei chirurgicale. 

Dr. Vasile Oşean, medic specialist recuperare medicală, medicină fizică şi balneofizioterapie: „Cauza principala chirurgicală este ruperea discului dacă discul este rupt sau migrează suficient de mult pe canalul medular şi produce o compresie severă, atunci trebuie intervenţia chirurgicală.”

Cel mai adesea cauza principala pentru apariţia herniei este sedentarismul.

Dr. Vasile Oşean, medic specialist recuperare medicală, medicină fizică şi balneofizioterapie: „Datorită dezvoltării insuficiente a musculaturii paravertebrale şi în special cele mai întâlnite herii sunt cele lombosacrate, datorită statului pe scaun, civilizaţiei, statul pe scaun în maşină, la birou şi uităm să facem mişcare, iar pentru a dezvolta musculatura lombosacrată, mişcarea cea mai importantă ar fi mersul pe jos, mersul grăbit, pe care de multe ori îl uităm.”

În plus, medicii le recomandă pacienţilor să se ridice de la birou odată la o jumătate de oră, dar şi să respecte o poziţie corectă. Mai exact genunchii şi coatele să stea la 90 de grade.

Dr. Vasile Oşean, medic specialist recuperare medicală, medicină fizică şi balneofizioterapie: „Se produce acalmia inflamaţiei prin tratament medicamentos, fizioterapie, apoi relaxarea musculaturii şi după ce am produs acalmia zonei, se pot face elongații, se poate folosi o masă antigravitaţională, se dă un tratament pentru reducerea discului.”

Recuperarea medicală devine eficientă abia după 6-8 luni de gimnastică medicală combinată cu medicamentele prescrise de specialişti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri