Sari la conținut

TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE. Asemănarea dintre alimente și organele corpului uman

Mâncaţi morcovi pentru o vedere mai bună, spun medicii. Această legumă este o sursă importantă de betacaroten, un excelent antioxidant, care protejează vederea. Iar un morcov tăiat rondele arată exact ca ochiul uman. Morcovii pot fi consumaţi în salate sau în diverse sucuri, în combinaţie cu alte fructe sau legume.

Pentru o inimă tânără şi sănătoasă este bine să consumaţi roşii. Licopenul, substanţa care dă culoarea roșiei, este un bun antioxidant pentru organism şi este de mare ajutor în bolile cardiovasculare. Iar dacă tăiaţi o roşie, veţi observa că forma este asemănătoare inimii.

Ciorchinele de struguri imită foarte bine forma plămânilor. În ciuda valorii calorice mari, strugurii sunt consideraţi un aliment-medicament datorită conţinutului bogat în vitamine. Tratementele naturiste cu struguri sunt indicate mai ales în tratarea astmului.

În cazul durerilor de stomac trebuie să consumaţi ghimbir, folosit de mii de ani pentru efectele sale calmante. Un simplu ceai de ghimbir cu puţină miere va face minuni. De asemenea, forma ghimbirului seamănă cu cea a stomacului. Puteţi să îl consumaţi şi în stare crudă daca aveţi rău de mașină sau greţuri. Mai mult, dacă nu aveţi poftă de mâncare, ghimbirul vă creşte apetitul.

Tăiaţi o ciupercă în jumătate şi veţi vedea că seamănă cu o ureche. Ciupercile conţin vitamina D, care contribuie la îmbunătăţirea auzului. Așa că introduceţi ciuperci în alimentaţie cât de des puteţi.

Nucile seamănă cu cele două emisfere ale creierului. Nici nu e de mirare că sunt considerate „hrană pentru creier”. Datorită conţinutului de vitamine, lecitină, magneziu şi acizi graşi omega 3, îmbunătăţesc memoria şi ţin departe chiar şi boala Alzheimer.

Cine nu plânge atunci când toacă ceapa în bucătărie? Trebuie să ştiţi că ceapa arată ca celulele din corpul uman şi are rolul de a curăţa toxinele din aceste celule, dar şi straturile epiteliale ale ochilor.

Vinetele, perele şi avocado au o formă asemănătoare uterului. Potrivit studiilor, un avocado consumat săptămânal previne cancerul cervical şi echilibrează hormonii.

Citricele seamănă cu glandele mamare, iar consumarea lor poate preveni, de asemenea, cancerul.