Sari la conținut

A murit actorul britanic Alan Rickman

 

Foto: Gulliver/GettyImages

Anunțul morții sale a fost confirmat de impresarul actorului pentru BBC.

„Actorul și regizorul a murit de cancer la vârsta de 69 de ani. A fost înconjurat de familie și de prieteni”, se arată într-un comunicat al familiei.  

Alan Rickman era cunoscut pentru rolurile sale din seria „Harry Potter”, „Die Hard”, „Truly Madly Deeply” și „Robin Hood”.  

Rickman a fost unul dintre cei mai iubiți actori britanici după ce a dat viață personajului profesorului de Poțiuni, Severus Snape, din seria Harry Potter, dar și după interpretarea rolului lui Hans Gruber în filmul „Die Hard”. Totodată, actorul a avut și o carieră de succes în teatru. 

Actorul a fost distins cu un premiu BAFTA în 1991 pentru interpretarea șerifului de Nottingham din filmul „Robin Hood: Prințul hoților”.

De asemenea, pentru interpretarea călugărului rus Rasputin, Alan Rickman a obținut în 1996 premiile Emmy, Globul de Aur și SAG. Actorul nu a primit niciodată un Oscar, ceea ce, notează The Guardian, nu l-a deranjat pe actor care a spus că „rolurile sunt cele premiate, nu actorii”

Alan Rickman a avut o carieră de succes și în calitate de regizor. Primul film regizat de actor a fost drama scoțiană „The Winter Guest”. Anul trecut, a regizat un nou film, „A little chaos”, în care rolul principal a fost interpretat de actrița britanică Kate Winslet.

Actorul James Phelps, care l-a interpretat pe Fred Weasley în seria Harry Potter, a scris pe Twitter că este „șocat și întristat” de vestea morții lui Alan Rickman.

Și actorul David Morrissey i-a adus un omagiu actorului pe Twitter.

„Sunt întristat să aud știrea despre Alan Rickman. Un actor și un om minunat. Vești tragice”, a scris Morrissey pe Twitter.

 „Ce știre tristă despre Alan Rickman. Un om atât de talentat, fermecător și cu o prezență uimitoare pe scenă. Lipsa lui va fi simțită”, a spus starul TV, Stephen Fry.

Pe aceeași temă