Sari la conținut

Lumea artiștilor, cutremurată de moartea lui Alan Rickman

Foto: Gulliver/ Getty Images

În mesajele lor, vedetele au arătat că, contrar rolurilor interpretate, Alan Rickman era o persoană veselă cu o personalitate fermecătoare. 

În mesajul său, Daniel Radcliffe a subliniat că Alan Rickman a fost unul dintre actorii alături de care i-a făcut cea mai mare plăcere să lucreze. De asemenea, Radcliffe a arătat că prietenia lor a trecut de marile ecrane. 

 Alan Rickman este fără îndoială unul dintre cei mai mari actori cu care voi lucra vreodată. De asemenea, el este unul dintre cei mai loiali și încurajatori oameni pe care i-am cunoscut din industria filmului. M-a încurajat atât la filmări, dar și după seria Harry Potter. Sunt sigur că a venit și a văzut toate spectacolele de teatru în care am jucat, atât din Londra cât și din New York. Nu era obligat să facă asta. Oamenii își formează părerile despre un actor bazându-se pe rolurile lor, așa că unii oameni ar putea să fie surprinși că, contrar rolurilor interpretate, Alan era foarte blând, generos, conștient de limitările sale și amuzant. Unele lucruri deveneau mai amuzante când erau rostite cu vocea caracteristică a lui Alan. Ca actor, Alan a fost primul care m-a tratat, la filmările pentru seria Harry Potter, ca pe un coleg și nu ca pe un copil. Faptul că am lucrat cu el pe când eram copil a fost extrem de important și voi ține minte ce m-a învățat pentru tot restul vieții și carierei mele. Platourile de filmare și scenele de teatru sunt mai sărace, acum că acest mare actor și om nu mai este printre noi”, a fost mesajul actorului pe rețeaua Google +. 

De asemenea, și actorul Ian McKellen a povestit cum a fost să lucreze cu Alan Rickman.

Când el l-a interpretat pe Rasputin eu am fost Țarul Nicolae. Filmările au început înainte ca eu să ajung în Sankt Petersburg. Când am ajuns în camera de hotel a sunat telefonul. Era Alan să mă întrebe cum a fost zborul și să mă invite la restaurant alături de Greta Scachi în 30 de minute. Alan, actorul în rol principal îngrijorat pentru ceilalți. Pe platourile de filmare a aflat că echipa rusă primea o masă mai proastă decât restul. A protestat. În prima zi de filmări, nu i-a plăcut tonul intimidant al regizorului. Alan, când a văzut că am fost afectat, i-a înșirat regizorului realizările mele și i-a cerut să își schimbe comportamentul”, a relatat Ian McKellen.

Scriitoarea J.K Rowling a scris pe Twitter că este șocată de veste.

Nu sunt cuvinte ca să exprim cât de șocată și devastată sunt să aud de moartea lui Alan Rickman. A fost un actor excepțional și un om minunat”, a scris Rowling.

Actorul Rupert Grint, care l-a interpretat pe Ron Weasley în Harry Potter, a postat pe Twitter o parte dintr-un interviu în care vorbea despre farsele pe care și le făceau pe platourile de filmare cu Alan Rickman.

Sunt devastat să aud de moartea lui Alan Rickman. Am fost privilegiat că am avut ocazia să lucrez alături de el. Chiar dacă nu mai este printre noi, mereu îi voi auzi vocea”, a scris Rupert Grint.

Totodată, și actrița Emma Watson (Hermione Granger în Harry Potter) i-a adus un omagiu pe Twitter actorului. 

Sunt foarte tristă să aud veștile despre Alan. Sunt norocoasă că am lucrat și am avut ocazia să petrec timp alături de un om și actor atât de special. Îmi va fi dor de conversațiile noastre. RIP Alan. Te iubim”, a scris Emma Watson.

De asemenea, și actorii Charlie Sheen și Hugh Jackman au scris pe Twitter că regretă moartea artistului. 


Actorul Alan Rickman a murit pe 14 ianuarie 2016, la vârsta de 69 de ani. Artistul suferea de cancer. 

Citiți și: 

A murit actorul britanic Alan Rickman

Pe aceeași temă