Digicult. Alex Ștefănescu: „Mi-e groază să aflu că Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu nu știu să facă suc de roșii”

Data publicării:
alex stefanescu

 

„Când eram copil si am citit primele cărţi, am hotărât să nu spun nimănui că există literatura, pentru ca literatura să rămână numai a mea. Acum, printr-o ironie a sorţii, prin meseria de critic literar, tocmai asta fac: îi îndemn pe alţii să citească. Am ştiut de la început că o să fiu scriitor. Am ştiut, am vrut, mi-am dorit mai mult decât orice pe lume să fiu scriitor”, a povestit criticul literar.

Alex Ştefănescu face și o declarație amuzantă la „Digicult”, despre doi dintre scriitori români pe care îi admiră foarte mult.

„Mama m-a învăţat cum se confecţionează orice: ştiu să fac o pernă, să adun puf de la raţe sau găini. M-a învăţat să pun murături, să fac suc de roşii. Am şi spus o dată că mi-e groază să aflu că Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu, pe care-i admir foarte mult, nu ştiu să facă suc de roşii. Dacă aş afla chestia asta, nu i-aş mai admira atât de mult, mai bine să nu ştiu”, a spus amuzat Alex Ștefănescu.

Scritorul își aduce aminte cu drag de copilăria în care l-a avut drept ghid pe tatăl său.

„Tata m-a învăţat foarte multe lucruri despre natură, cu multă răbdare. Mergeam în pădure, mă învăţa cum se numeşte fiecare pom - frasin, ulm, stejar... Eu rămân mirat, în ziua de astăzi mulţi oameni, chiar de la ţară, nu ştiu să deosebească copacii. M-a învăţat să gust apa din fântână şi să preţuiesc gustul apei”, a mai spus criticul literar.

Ediţia de sâmbătă a emisiunii Digicult este completată de o vizită la reşedinţa ambasadorului Franţei la Bucuresti, unde telespectatorii vor descoperi o colecţie de artă impresionantă și un interviu exclusiv cu una dintre cele mai populare scriitoare ale momentului pe plan mondial, autoarea bestseller-ului „P.S. I love you”, Cecelia Ahern.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri