TIFF 2013. Documentarul „Stoicikov”, portretul savuros al unui fotbalist

Data publicării:
5163389-AFP Mediafax Foto-DIMITAR DILKOFF

Corespondenţă de la Cluj de la Ruxandra Grecu, reporter „Ca-n filme

Filmul prezintă cu umor parcursul sportiv al lui Stoicikov, de la echipa de juniori la care a jucat, până la „Balonul de Aur”, câștigat în urma Campionatului Mondial de Fotbal din 1994. „Stoicikov” este un succes mai ales datorită personajului pe care îl prezintă: ambițios, determinat, dar amuzant și iute la mânie cateodată.

Printre episoadele care au stârnit cele mai mari hohote de râs în sală a ieșit în evidență cel în care cei trei tenori, Jose Carreras, Luciano Pavarotti și Placido Domingo îl rugau pe Stoicikov să vină la echipele lor de suflet: FC Barcelona, Juventus și Real Madrid. Totul urmat de un montaj al golurilor memorabile ale fotbalistului, cu muzică de operă drept coloană sonoră.

După proiecție, regizorul a urcat emoționat pe scena cinematografului „Florin Piersic” din Cluj și a răspuns câtorva întrebări ale celor din public. O doamnă a vorbit în bulgară cu Kolev timp de câteva minute, iar conținutul conversației lor a rămas un mister.

Regizorul a mărturisit apoi că documentarul nu se vrea doar un portret al lui Stoicikov, ci și o încercare de a discuta despre situația socială din Bulgaria și despre modul în care sunt tratate valorile și eroii locali. El a accentuat și în film prețuirea de care se bucură Stoicikov în Barcelona și de dragostea pe care i-o poartă catalanii.

Echipa emisiunii „Ca-n filme” i-a luat un miniinterviu regizorului, pe care il puteti vedea in emisiunea de duminică, de la 16.20.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri