Sari la conținut

VIDEO. Cele mai cunoscute roluri ale Cristinei Stamate

Supranumită „Sufletul teatrului de estradă din Bucureşti”, actrița Cristina Stamate a murit în această dimineață, la Spitalul Floreasca. Actriță recunoscută, a jucat în sute de roluri în piese de teatru și film, producții de televiziune, a scris o carte de eseuri.

În cele aproape cinci decenii de carieră, a jucat în producții cunoscute, precum „Grăbeşte-te încet” şi „Secretul lui Bachus”.

Publicul i-a admirat zâmbetul inconfundabil în sute de roluri. Primele, pe scena Teatrului Dramatic din Arad. Consacrarea a venit însă la Teatrul de Revistă Constantin Tănase, în paralel cu apariţiile la emisiuni de televiziune.

Viaţa personală şi-a ţinut-o departe de ochii publicului. S-a căsătorit la doar 20 de ani. A divorţat, discret, 11 ani mai târziu. „Merită să iubim oamenii şi atunci când ei nu ne iubesc”, spunea Cristina Stamate, al cărei motto personal era „Mie îmi pasă!”.

În 2007, a publicat un volum culinar, apoi altul de eseuri. A înfiinţat şi un club de teatru, unde şi-a reluat o pasiune mai veche - să predea copiilor. În 2015, Cristina Stamate a trecut cu bine de o operaţie pe cord deschis.

 

Pe aceeași temă