Sari la conținut

Winston Churchill, atacat dur într-un documentar BBC. Fostul premier britanic catalogat beţiv şi susţinător al fascismului

 

Cel mai vocal critic al lui Churchill în documentarul postului BBC2 este un bărbat prezentat ca "activist şi scriitor", Dave Douglass, relatează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. 

Rolul său în timpul răspândirii fascismului în Europa, în Spania, Italia şi Germania a fost unul dezgustător”, a susţinut Douglass. „A fost unul dintre cei care au sprijinit răspândirea tiraniei fasciste pentru că privea socialismul şi comunismul drept duşmanul clasei sale sociale. A privit fascismul ca pe aliatul său”, a acuzat acesta.

Douglass l-a mai catalogat pe Churchill drept beţiv şi i-a pus la îndoială calităţile de orator. "Consider că majoritatea persoanelor îl priveşte ca pe un tip de genul Boris Johnson, un bufon". 

Dave Douglass este cunoscut drept "Danny cel roşu", care se descrie pe sine drept "marxist revoluţionar şi anarhist", lucru pe care postul BBC2 nu l-a precizat în documentar.

"A fost un documentar neruşinat, prost informat, realizat pentru a diminua meritele lui Churchill", a declarat Sir Nicholas Soames, nepotul lui Churchill.