Sari la conținut

11 cai, noile vedete ale Delfinariului. În Constanța a fost deschis primul centru de echitație

Calul din imagini se numeşte Zoro şi este unul dintre cei mai buni pe demonstraţiile de galop şi trap. Nu este însă singura vedetă a spectacolului de la delfinariu. Pedro, sau pe numele lui românesc, Petrică, este un cal de talie mică, dar foarte puternic, în vârstă de patru ani. Ambii cai fac parte din manejul de la Constanţa care a fost deschis oficial pe 1 iunie, chiar de ziua copilului.

Atracţia zilei a fost însă demonstraţia de dresaj executată de actorul şi dresorul Denis Ştefan. Denis a lucrat cu Gina, o iapă pur sânge arab foarte încăpăţânată care nu a mai lucrat cu un dresor de doi ani. Denis Ştefan, dresor de cai: „De exemplu, acum acţionez pe nişte nervi ai nasului, sunt pe partea aceasta şi îi produc un pic de disconfort pentru a-l învăţa să stea în pătrăţica lui şi eu în pătrăţica mea”.

Manejul de la Constanţa va fi deschis pe tot parcursul anului. Cu toate că fac parte din rase diferite, cei 11 cai s-au adaptat rapid la Delfinariu.

Adrian Bâlbă, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Constanţa: „Avem o rasă românească - calul de sport românesc, aşa se numeşte rasa, avem rasa olandeză freziană, norvegiană, arabii - sunt doi, avem alt cal românesc, vechi, Huţul bucovinean... moldovenesc şi avem şi ponei”.

Manejul de la Delfinariu are o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi. O simplă plimbare costă 10 lei, iar cei care vor să facă mai multe cursuri de echitaţie, pot cumpăra abonamente: 5 şedinţe costă 250 de lei, iar 11 şedinţe, 500 de lei. Investiţia în centrul de echitaţie a depăşit 25.000 de euro.

Pe aceeași temă