Video JO 2020. Antrenoarea echipei de pentatlon a Germaniei a fost exclusă, după ce a lovit calul care nu a vrut să sară peste obstacole

Data publicării:
cal lovit
Kim Raisner, antrenoarea echipei de pentatlon modern a Germaniei, îl loveşte cu pumnul pe calul Saint Boy, pentru că acesta nu asculta de comenzile sportivei Annika Schleu. Foto: captură video

Federaţia internaţională de pentatlon modern (UIPM) a anunţat, sâmbătă, că a exclus-o de la Jocurile Olimpice pe antrenoarea echipei Germaniei, Kim Raisner, pentru că a lovit un cal, vineri, în competiţia feminină, informează AFP.

Incidentul a a avut loc în timpul evoluţiei germancei Annika Schleu, aflată în acel moment pe prima poziţie, care nu mai reuşea să-l controleze pe Saint Boy, calul repartizat prin tragere la sorţi.

Comitetul Executiv al UIPM a luat decizia după ce a urmărit o înregistrare video a incidentului respectiv, în care Raisner poate fi văzută cum îl loveşte cu pumnul pe Saint Boy.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Vineri, în timpul probei de echitaţie au avut loc numeroase căzături şi mulţi călăreţi au avut dificultăţi similare celor întâmpinate de Annika Schleu, care nu a reuşit să termine cursa şi a încheiat concursul olimpic pe locul 31.

Schleu a fost aspru criticată pentru că a folosit în mod repetat biciul în încercarea de a-l determina pe Saint Boy să sară peste garduri. Comitetul olimpic german a solicitat ca pentatlonul modern să își schimbe abordarea „astfel încât calul și călărețul să fie protejați”, adăugând că „bunăstarea animalelor și condițiile de concurență pentru sportivi trebuie să fie în centrul atenției”.

În pentatlonul modern, sportivii trag la sorţi calul cu care urmează să concureze în proba de sărituri peste obstacole şi nu au dreptul să-l încalece decât timp de 20 de minute înaintea probei.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri