Sari la conținut

A murit cântărețul Prince 

ACTUALIZARE: Prieteni și fani de-ai artistului au început să scrie mesaje de rămas bun pe rețele de socializare. 

Lenny Kravitz a scris „fratele meu muzical, prietenul meu. Cel care mi-a arătat de ce sunt în stare, a schimbat totul și și-a păstrat integritatea până la sfârșit, nu mai este printre noi. Am inima frântă”. 

 

Prince a murit în casa lui Paisley Park, dar cauza morții rămâne încă necunoscută. TMZ a anunțat prima dată vestea morții sale, aceeași publicație care a anunțat și moartea lui Michael Jackson în 2009. 

Mai devreme în această săptămână, cântărețul a fost tratat pentru gripă, după ce avionul său a aterizat de urgență, scrie Huffington Post. Un purtător de cuvânt de-al lui Prince a declarat pentru TMZ că artistul s-a simțit rău la ultimele sale concerte și starea i s-a înrăutățit pe avion. După aterizarea de urgență, Prince a fost dus la spital și externat trei ore mai târziu.  

 

Rogers Nelson, cunoscut drept Prince, s-a născut pe 7 iunie 1958 în Minneapolis.  

Prince a devenit o vedetă internațională în 1982, după albumul său de debut „1999”. Au urmat o serie de hit-uri care i-au adus șapte premii Grammy. A vândut de-a lungul carierei sale peste 100 de milioane de albume. 

10

De asemenea, Prince a câștigat în 1985 un Oscar la categoria melodie originală cu piesa „Purple Rain”. 

Prince a fost căsătorit de două ori, prima dată cu Mayte Garcia și a doua oară cu Manuela Testolini.

Cântărețul a primit o stea pe Rock n Roll Hall of Fame în 2005, când a interpretat melodia „While My Guitar Gently Weeps”.