Sari la conținut
News Alert

Așa unchi, așa nepot! Lecțiile lui Cristi Săpunaru pentru un fotbalist de viitor

Luca este un puşti norocos care vrea să fie mai bun decât unchiul său, fotbalistul echipei Rapid, Cristi Săpunaru. Deşi este înscris de puţin timp la un club de fotbal, are deja o evoluţie spectaculoasă.

„M-am apucat de fotbal acum opt luni şi m-a motivat şi Cristi, unchiul meu, că îl vedeam la televizor la echipa Rapid şi la mai multe echipe”, mărturisește Luca.

„Este frumos când un copil te are ca model în viață. Înseamnă că vrea să te ajungă şi să te depăşească la un moment dat şi eu cred că el are toate şansele, pentru că este un băiat inteligent şi care îşi doreşte să facă ceva în viaţă şi sportul îl modelează ca om”, spune Cristi Săpunaru.

Rapidistul își urmărește nepotul pe terenul de fotbal: „Bravo Luca! Mi-am dat seama: nu o să-mi calce pe urme, o să fie mai bun ca mine! Trage mai bine ca mine la poartă, recunosc!”, declară fotbalistul profesionist.

Admirația unchi-nepot este reciprocă: „Mie îmi place de el pentru că driblează bine, joacă la o echipă bună şi o să joace în curând şi la Naţională”, explică Luca, vorbind despre unchiul său.

Luca este cel mai mare fan al lui Cristi Săpunaru. Băiatul a urmărit toate meciurile unchiului său, chiar şi atunci când juca la FC Porto.

„I-a plăcut când am fost la Porto, a rămas impresionat..., acum să vedem, sper să ajungă şi el să ridice ce am ridicat eu şi să ajungă un fotbalist mare”, spune Cristi Săpunaru.

Andrei Drăghia, portarul de la Rapid, vine cu o confirmare imparțială: „Din ce am văzut eu, se descurcă foarte bine cu mingea şi trebuie lucrat, pentru că este copil. Acum învaţă cel mai bine. Îl are şi pe unchiul său Săpunaru alături, de la care are foarte multe de învăţat. Ştim cu toţii performanţele lui Cristi şi eu îmi doresc să îl întreacă, să întreacă performanţele lui Săpunaru”.

„Îmi doresc că tinerii în general să practice sportul, pentru că nu prea se mai practică. Ceea ce văd la nepotul meu este un lucru destul de rar, pentru că a început fotbalul destul de târziu, dar îi plăcea de mic şi acum chiar a făcut un pas înainte. Sper să aibă noroc în cariera lui”, spune Cristi Săpunaru.

„Chiar nu ne aşteptam, are un şut puternic şi chiar ne-am mirat şi noi”, întărește Andrei Drăghia.

Ori de câte ori are ocazia, Cristi Săpunaru îl ia pe Luca la antrenament, pe stadionul din Giuleşti. Puştiul are ocazia să joace cu fotbalişti celebri de la echipa Rapid şi să primească sfaturi preţioase.

„Cristi este un exemplu pentru mai mulţi copii, în special pentru Luca, pentru că este unchiul lui. Încearcă să îl copieze, dar eu sper să ajungă el, la rândul lui, un model pentru alţi jucători. Are atât susţinerea părinţilor şi mai mult ca sigur şi a lui Cristi Săpunaru”, spune Cătălin Zamfir, antrenorul lui Luca.

„Cu el îmi place să vorbesc despre fotbal, mă sfătuieşte cum să driblez, îmi spune tot ce nu am făcut în joc (...) Aş vrea să îl depăşesc, aş vrea să fiu mai bun ca el. Cel mai mare vis al meu este să ajung la Real Madrid”, mărturisește puștiul.

Dacă va ajunge sau nu să joace la echipa Real Madrid rămâne de văzut. Până atunci Luca se antrenează în fiecare zi pentru succes.