Sari la conținut

CA-N FILME. Cel mai așteptat blockbuster al anului a ajuns în cinematografe

Robert Downey Jr.: „Eu îmi amintesc benzile desenate „Civil War" şi m-am tot gândit că dacă am reuşi să facem aşa ceva, ar fi grozav! Dar niciodată ideea asta nu a fost clară, nu ne-am gândit că va fi, cu adevărat, un film Marvel .Cred că filmul răspunde, în sfârşit, la o întrebare pe care cred că şi-a pus-o orice fiinţă raţională: De ce nu se ia nimeni de aceşti Avengers când distrug atâtea locuri în timp ce salvează lumea?”.

În „Civil War”, prăpădul creat de Ultron pe Pământ face ca guvernele lumii să se întrebe dacă n-ar fi indicat, totuşi, ca supereroii să fie controlaţi. O lege mondială îi obligă pe aceştia să-şi deconspire planurile autorităţilor. Libertatea le va fi ţinută în frâu. Nu este prima oară când etica şi moralitatea supereroilor este dezbătută într-un blockbuster cu... supereroi. La fel s-a întâmplat recent şi în „Batman v Superman”.

Chris Evans: „Câteva guverne din lumea întreagă se aşteaptă ca Avengers să-şi asume responsabilitatea pentru faptele lor din trecut. Am salvat lumea de câteva ori, dar în urma noastră am lăsat şi multă distrugere. Ce mi se pare interesant la acest film este că, pentru prima oară, Steve nu prea ştie care este răspunsul potrivit. Adică în primul „Captain America", este destul de clar, naziştii sunt răi, cu toţii suntem de acord cu asta. În „Captain America 2", S.H.I.E.L.D. este condus de Hydra, nici acolo nu avem vreun conflict. În filmele „Avengers": extratereştri nu sunt buni, vrem să ne luptăm cu ei! De obicei, era destul de clar pentru el de care parte trebuie să lupte...”.

Chris Evans: „De asta acest conflict este atât de bun: nu avem parte de o luptă între inamic şi erou, între răufăcător şi erou, ci este vorba despre prieteni, despre familie. Este cel mai dramtic conflict, atunci când apare între oameni cu un trecut comun, cărora le pasă unul de celălalt. Se consideră fraţi. Este mult mai dificil atunci”.

Filmul ajunge să fie plictisitor pe alocuri. Să fim sinceri, Captain America a fost întotdeauna unul dintre personajele neinteresante din universul Marvel. Totuşi, dacă sunteţi amatori de benzi desenate Marvel, s-ar putea să vă distraţi când Spider Man îi smulge scutul lui Captain America sau când Ant Man scoate cabluri din costumul lui Iron Man.

Paul Rudd: „Când am apărut pentru prima oară aici, la filmări, şi aveam de tras o secvenţă alături de Captain America şi Falcon şi toţi ceilalţi şi eram foarte... wow! M-am transformat într-un puşti de 10 ani, era ciudat şi... foarte tare! Şi atunci am simţit pentru prima oară că da, chiar fac parte din treaba asta! Şi e grozav!”.

Un lucru este însă spectaculos la „Captain America: Civil War": efectele speciale impecabile! Jos pălăria, sau în acest caz, jos masca de supererou, aici chiar nu avem ce comenta.

Una peste alta, cu ce rămânem din „Captain America: Civil War” ?

Anthony Russo, regizor: „Este un film foarte intens! Foarte dur şi foarte tensionat, cu multă acţiune!”.

Dacă sunteţi pasionaţi de luptele care implică idei şi argumente, nu bătăi, bătăi şi iar bătăi, atunci alegeţi alt film.