Sari la conținut

„Cartea junglei”, noul lider de la box office


Producția lui Jon Favreau s-a dovedit un succes de casă și în afara Americii de Nord, înregistrând încasări de 187,4 milioane de dolari la sfârșitul săptămânii, dintre care 50,3 milioane de dolari doar din China și respectiv 20,1 milioane de dolari din patria lui Mowgli, India.

Primul loc în topul încasărilor la lansare din luna aprilie este deținut în continuare de „Furious 7” (146,2 milioane de dolari), în top mai figurând și filmele „Captain America: The Winter Soldier” (95 de milioane de dolari și „Fast Five” (86,2 milioane de dolari).

Filmul „The Jungle Book”, o producție în care interpretarea actorilor este îmbinată cu personaje CGI (computer generated imagery) realizate cu tehnologie de ultimă generație, îl propune pe Neel Sethi în rolul lui Mowgli, în timp ce vocile animalelor din jungla indiană sunt interpretate de Bill Murray, Idris Elba, Ben Kingsley, Lupita Nyong'o și Scarlett Johansson.

La sfârșitul săptămânii trecute au mai fost lansate producțiile „Barbershop: The Next Cut”, cu Ice Cube în rolul principal și thriller-ul „Criminal”, cu Kevin Costner, Gary Oldman, Tommy Lee Jones, Ryan Reynolds și Gal Gadot. Comedia „Barbershop: The Next Cut” s-a plasat pe locul doi în topul încasărilor cu 20,2 milioane de dolari, nereușind să doboare ștacheta ridicată de „Barbershop 2: Back in Business” la 24,1 milioane de dolari, în urmă cu 12 ani.

Producția „Criminal”, în regia lui Ariel Vromen, s-a plasat abia pe locul 6 cu încasări de 5,9 milioane de dolari. În film, amintirile unui agent CIA mort sunt transferate unui condamnat la moarte (Kevin Costner) în speranța că acesta va putea stopa o amenințare globală.

Comedia „The Boss”, cu Melissa McCarthy, Kristen Bell și Peter Dinklage în rolurile principale, s-a plasat pe locul trei cu încasări de 10,2 milioane de dolari. În acest film Melissa McCarthy interpretează rolul celei mai bogate femei din SUA care ajunge să ducă o viață modestă după ce își pierde averea și trece și prin închisoare.

Locul patru în clasamentul încasărilor este ocupat de superproducția „Batman v. Superman: Dawn of Justice” cu 9 milioane de dolari, urmat de animația „Zootopia”, a studiourilor Disney, cu încasări de 8,2 milioane de dolari.

Ultimele patru poziții în box office-ul săptămânii trecute sunt ocupate de comedia „My Big Fat Greek Wedding 2” (3,3 milioane de dolari), drama „Miracles from Heaven” (1,9 milioane de dolari), „God's not Dead 2” (1,7 milioane de dolari) și respectiv „Eye in the Sky'” cu 1,6 milioane de dolari.