Sari la conținut

Carusel montan la Poiana Braşov. „Derdeluşul pe şine” de pe vârful Postăvarul ar urma să fie lung de 2 kilometri

Şi vara ne vom putem da cu sania la munte, doar că pe şine: Primăria din Braşov vrea ca pârtiile din Poiană să rivalizeze cu cele din Austria şi în extrasezon, aşa că plănuieşte să construiască un carusel montan care va pleca din vârful Postăvarul, de la 1700 de metri altitudine, pe un traseu lung de doi kilometri.


Derdeluşul pe şine” din Austria atrage turiştii în Alpi întreaga vară. Un astfel de carusel vor să construiască în Poiana Braşov şi autorităţile române.

Punctul de sosire al caruselului ar ajunge la baza pârtiilor din Poiana Braşov.

Hotelierii din Poiana Braşov pregătesc în fiecare vară oferte speciale pentru turişti, dar puţini sunt interesaţi. Ei speră că lucrurile vor sta altfel după ce acest carusel va fi instalat.

Costurile proiectului „Alpine Coaster” din Poiana Braşov pot ajunge la aproape 1,5 milioane de euro, în funcţie de complexitatea traseului, iar banii vor fi obţinuţi de autorităţi fie prin finanţare europeană, fie prin parteneriate private. Primii turişti care doresc să îşi testeze adrenalina o vor putea face abia peste doi-trei ani. Până atunci, pot merge în Buşteni, unde există deja o astfel de instalaţie, având însă un traseu de doar 500 de metri.

Viteza coborârii atinge pe un carusel montan chiar şi 40 de kilometri pe oră. Pe tot parcursul, turiştii sunt asiguraţi cu o centură, iar sania are un sistem de frânare automată.