Sari la conținut

Cele mai așteptate animații din 2016

Anul 2016 se anunţă unul bogat când vine vorba despre animaţii. Cu toate acestea, cele mai multe producţii sunt continuări ale unor filme deja celebre şi prea puţine dintre ele fac cunoştinţă publicului cu personaje noi. Kung Fu Panda, Ice Age, Angry Birds, Finding Dory, The Snow Queen sau Frozen sunt doar câteva dintre cele mai aşteptate animaţii ale anului.

Unul dintre cele mai bune filme de animaţie se anunţă a fi Kung Fu Panda 3. Aventurile ursului cel paşnic şi mâncăcios, Po pe numele lui, pot fi văzute de publicul din România începând din luna martie. Distribuţia este una de zile mari: Jack Black, Angelina Jolie, Dustin Hoffman, Jackie Chan sau Lucy Liu.

A demonstrat că poate să fie foarte ingenios şi să îşi câştige din nou publicul, cum s-a întâmplat şi în cazul Războiului Stelelor despre care ştiau inclusiv copiii de 5 ani şi nu doar adulţii care erau fanatici din '77 încoace. Aşa au reuşit şi aici să capteze foarte mulţi copii la filmele cu bătăi, cum le zicea pe vremuri, respectiv filmele de acţiune”, spune Irina Margareta Nistor, critic de film.

Este foarte bine păstrat echilibrul, spre deosebire de alte animaţii care sunt şi urâte şi înspăimântătoare şi care îndeamnă copilul să îi mai troznească altuia în cap, fără să se gândească la alte consecinţe, aici este totul făcut cu mută delicateţe. Este clar că este bine gândit”, spune Irina Margareta Nistor.

Tot un urs, de această dată unul polar, este protagonistul din „Norm of the Nord”. Animaţia poate fi urmărită în cinematografele din România începând din 15 ianurie. Filmul este în format 3D şi prezintă aventurile prin care trec Norm şi cei trei prieteni ai săi atunci când sunt forţaţi să îşi părăsească habitatul, pentru că gheaţa începe să se topească.

Intră în categoria filmelor cu nordul îndepărtat, este ideea că oricum este greu să ajungi şi este şi mai complicat să verifici dacă toate animăluţele acelea chiar există. Eu continui să am regretul, apropo de lumea nordului: De ce nu facem şi noi un Fram, ursul polar – animaţie? Pentru că ar fi cazul!”, spune Irina Margareta Nistor.

Inspirat de unul dintre cele mai populare jocuri din ultimul deceniu, Angry Birds pune în prim plan aventurile păsărilor dintr-o pădure colorată. Animaţia poate fi văzută în cinematografele din România începând din luna mai.

Angry Birds - nu sunt chiar o fană, mie neplacandu-mi păsările. Am văzut şi aici, se merge pe păsări, peşti... eu sunt mai demodată în direcţia asta, prefer mai mult filmele cu câini şi cu pisici. La păsări chiar sunt angry - o parte dintre ele sunt chiar angry şi neprietenoase”,spune Irina Margareta Nistor

Luna iunie a acestui an aduce o altă animaţie cu personaje deja îndrăgite de public. Acţiunea din „Finding Dory” are loc la aproximativ un an de la întâmplările din filmul original, Finding Nemo, şi îi are ca personaje pe Marlin, Nemo şi Gaşca din Acvariu.

Finding Dory este ceea ce se cheamă un spin off, adică au luat un personaj dintr-un film şi au creat un alt film pornind de la el. Dory era un personaj foarte îndrăgit în Finding Nemo şi au zis să nu facă o continuare la Nemo, au zis să se concentreze pe alt personaj”, spune Irina Margareta Nistor.

Cei care au iubit personajele din Ice Age sunt invitaţi din luna iulie la Ice Age - Collision Course.

Au făcut atât de multe care au funcţionat aşa de bine, că normal că probabil or să meargă în cnontinuare. Au mers din nou pe toate animalele, dar cred că din nou alergatul ghindei o să ne înnebunească în egală măsură”, spune Irina Margareta Nistor.

The Secret Life of Pets este un alt film care nu trebuie ratat în 2016, deşi încă nu a fost anunţată data exactă a lansării. Cu toate acestea, secvenţe din trailerul filmului au devenit deja virale pe internet.

Cred că cel mai tare îl aşteptăm pe cel cu "ce fac animalele în lipsa noastră acasă", la care au făcut un trailer formidabil şi pe care toată lumea îl ştie pe dianafara şi tot aşa, au promis că ies cu el până în Crăciun şi totuşi nu a apărut între timp”, spune Irina Margareta Nistor.

Anunţat iniţial pentru sfârşitul anului 2015, Frozen 2 a întârziat să apară. Nici până în momentul de faţă nu există un trailer, iar producătorii ţin încă secretă data lansării. Asta după ce prima parte a filmului a câştigat premiul Oscar şi Globul de aur pentru cel mai bun film de animaţie.

Cred că s-au gândit ca realmente să dea lovitura cu el ca să nu existe veşnică comparaţie "era mai bună prima parte"”, spune Irina Margareta Nistor.

Fie că vreţi să va întâlniți cu personaje deja îndrăgite sau să faceţi cunoştinţă cu altele noi, în 2016 aveţi de unde alege când vine vorba de animaţii.